Annons

Rivet bostadsområde ger plats för villor i Finspång

Finspång ​Vallonbygden hade många tomma lägenheter och valde att riva nio hyreshus på Profilen i Finspång. Snart ska marken där dessa stod bli villakvarter.

​Det var under 1990- och början av 2000-talet som kommunägda bostadsbolaget Vallonbygden lät riva husen intill Svälthagsskolan. Bolaget hade då ett stort överskott på lägenheter. I dag är situationen en annan, kanske delvis på grund av rivningarna. Vallonbygden har färre outhyrda lägenheter än man haft på många år.

Samtidigt är intresset för att bygga villor stort. Ett 40-tal intressenter står i kommunens tomtkö och några av dem kommer sannolikt att erbjudas tomter i området där de nio hyreshusen en gång stod. Sammanlagt planerar kommunen för 14 nya villatomter i området, som har tagits över av naturen sedan hyreshusen revs. Gräset växer högt och det är gott om sly.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Tidigare har det funnits planer på ett seniorboende i det aktuella området, men den nya politiska majoriteten, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, vill hellre att marken används till vanliga villatomter.

Annons
Läs också Tomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång Ligan som fixar rent i förråden Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.