HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Så höjs hyrorna i Valdemarsvik

Valdemarsvik Från årsskiftet höjs hyrorna i Valdemarsvik med 0,55 procent i genomsnitt. Det står klart efter avslutade förhandlingar med de privata fastighetsägarna.

Inför nästa år hade branschföreningen Fastighetsägarna begärt att få höja hyrorna med 2,45 procent i Valdemarsvik. Men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen landade höjningen i stället på 0,55 procent i genomsnitt eller 4,90 kronor per kvadratmeter och år.

För en lägenhet på 65 kvadratmeter hade yrkandet på 2,45 procent inneburit en hyreshöjning på 118 kronor i månaden. Nu blir det i stället 27 kronor i månaden och för de som betalar kallhyra hamnar månadshöjningen på 11 kronor.

Läs ocksåÖdehusen blev nya lägenheterÖvre Norrbacka

– Det ligger i nivå med andra uppgörelser i år och avspeglar det gynnsamma läget med låga räntor och inga större kostnadsökningar, säger Erik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen.

De nya hyrorna träder i kraft vid årsskiftet och berör 618 hyresgäster hos hyresvärdarna Guldnyckeln, Fogelvik Estate, Berg & Co och Dapo Real Estate Group.

Även förhandlingen med hyresvärden Solklockan, som har 44 lägenheter i Ringarum, är klar. Bolaget hade begärt en höjning med 1,5 procent, men får efter överenskommelsen en höjning på 0,55 procent i genomsnitt från årsskiftet.

Läs ocksåSå höjs hyrorna i Valdemarsvik

Ett 30-tal hyresgäster på Klockarvägen får dock en högre höjning, då hyreshusen har fått en ny bruksvärdering. Under de kommande tre åren ska hyrorna höjas med 30 kronor per kvadratmeter och år, vilket motsvarar en höjning på 3,4 procent i genomsnitt.

Hem & Hyra har sökt förhandlaren på Fastighetsägarna för en kommentar utan resultat.

Läs också Inflyttning dröjer i Övre Norrbacka Rustade bostäder ska visas upp Ödehus rustas till nya bostäder
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.