Annons

Så mycket tjänar din bostads-vd i Örebro och Värmland

Örebro Det skiljer nästan 73 000 kronor i månaden mellan den högst och lägst betalda vd:n för kommunala bostadsbolag i Örebro och Värmlands län. Det visar Hem & Hyras kartläggning.

Med sina 126 000 kronor i månaden har Örebrobostäders vd Ulf Rohlén den högsta lönen bland kommunala bostadsdirektörer i Örebro och Värmlands län – samt den femte högsta i landet, visar Hem & Hyras undersökning.

– Det ligger väl ungefär i paritet med den storlek vi är som bolag. Och vi har flest medarbetare eftersom vi valt att ha egen personal, säger Ulf Rohlén.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Då borde väl du ha ännu mer, om du har flest medarbetare av alla?
– Haha ja, tack! Glad att du säger det!  Nej, skämt å sido, jag tycker jag ligger marknadsmässigt rätt okej.

Rätt okej?
–  Jag tjänar inte dåligt. Jag kan aldrig gnälla över min lön, men den ska ju ligga marknadsmässigt rätt och det tycker jag i stort sätt att den gör.

Karlstadsbostads är det näst största bolaget i region Örebro/Värmland med 7 400 hyreslägenheter. Och dess vd Carin Skarman ligger också tvåa på lönelistan med 90 000 kronor per månad.

Annons
Läs ocksåFettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bortTill vänster en fettklump i Norrköping som väger över 40 ton. Till höger Andreas Ahnström, Tekniska verken, som inspekterar i en pumpstation.

Generellt är lönerna högst i de största bostadsföretagen och minskar med antalet lägenheter, men det finns några bolag som sticker ut.

Jessica Lundgren som är vd för Forshagabostäder, tjänar 75 000 kronor i månaden och har ansvar för runt 770 lägenheter. 

– Jag är förutom att vara vd för Forshagabostäder även vd för Forshaga Energi och Forshaga Fibernät för den lönen, förklarar Jessica Lundgren.

Läs ocksåKameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljanI förgrunden syns en stekpanna på en spis. Bakom den syns en kvinna i rutig skjorta som stödjer sig med ena armen mot köksbänken. I bakgrunden syns en man so sitter vid ett bord.

För de flesta bostadsdirektörer har även ansvar över butiks- industri- och kommunfastigheter. Men Jessica Lundgren är den ende som är vd över två bolag utöver bostadsbolaget och dessutom utanför fastighetsbranschen.

Lägsta lönen i regionens har Hammaröbostäders vd, Jan Barthelson, som har hand om 800 lägenheter och tjänar 53 200 kronor i månaden. Lägsta lönen i Örebro län har Askersundsbostäders vd Anders Gustafsson.

Annons

Men – ser man till antalet lägenheter tjänar Öbo:s Ulf Rohlén minst: fem kronor per lägenhet. Och Mattias Looström i Laxå mest med 111 kronor per lägenhet. (Det som framgår av artikeln i papperstidningen Hem & Hyra är alltså ett räknefel).

Löner hos heltidsanställda kommunala bostads vd:ar  i Örebro och Värmland:

Bostadsbolag Vd Lön Kronor per lägenhet
ÖrebroBostäder Ulf Rohlén 126 000 5    MINST
Karlstads bostads Carin Skarman 90 000 12
Kumlabostäder Thomas Hjelmqvist 89 666 41
Forshagabostäder Jessika Lundgren 75 000 98
Karlskogahem Ann Hermansson Alm 70 000 28
Arvika Fastighets Ulf Richardson 68 600 27
Laxåhem Mattias Looström 68 444 111    MEST
Kristinehamnsbostäder Urban E Linder 67 500 50
Norabostäder Eva Henebäck 65 000 99
Hällefors Bostads Rickard Johansson 65 000 84
Degerforsbyggen Kjell Hultgren 63 000 81
Årjängs Bostads Bo Johansson 62 000 66
Askersundsbostäder Anders Gustafsson 61 800 65
Torsby Bostäder Håkan Laack* 60 600 56
Kilsbostäder Greg Campbel 58 000 74
Hammaröbostäder Jan Barthelson 53 200 65

 * 2014 års lön. Förhandling pågick. 

Så här gjorde vi:
I den här artikeln och tabellen jämförs bara de som jobbar heltid. 
Hem & Hyra sände en enkät med frågor om lön, förmåner och anställningsvillkor till landets alla vd:ar i kommunala bostadsbolag. 
Undersökningen genomförs vartannat år.

Läs också Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.