Annons

Så undviker du inbrott i din bil

Skåne Enligt polisen är det vanligt att folk lämnar både mobiltelefoner och handväskor i sina bilar. Hem & Hyra har listat polisens bästa tips på hur du ökar dina chanser att få ha bilen ifred.

​De flesta bilinbrott är tillfällighetsbrott. Det är sällan som brotten är planerade. Snarare handlar det om stundens ingivelse i kombination med att den som gör inbrottet är i akut behov av pengar.

Det menar Peter Öhrn, brottsförebyggande kommissarie i närpolisområde Halmstad. Därför är huvudregeln: lämna aldrig något kvar i bilen som kan omsättas i snabba pengar.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Tänk på det här:
• Lås alltid bilen.

• Förse bilen med någon form av elektroniskt stöldskydd eller rattkrycka.

Annons

• Välj inte den mörkaste delen på p-platsen om det finns en plats som är upplyst och har god insyn.

Läs ocksåSusannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta”En tvådelad bild. En text med texten skadestånd. En bild på en kvinna som tittar rakt fram.

• Lämna inga värdesaker i bilen. Många glömmer fortfarande datorer, mobiltelefoner och andra värdesaker synligt i bilen. Göm eller tag med alla väskor och kassar. Tänk på att en tom väska eller kartong kan locka någon att göra inbrott i din bil.

• Märk bilens alla fönsterrutor med registreringsnummer. Även fälgar och liknande kan märkas på samma sätt.

Annons

• Se till att din bilstereo har stöldskyddskod eller löstagbar front som du tar med när du lämnar bilen.
Källa: Polisen

Läs också3 tips från polisen - så skyddar du dig mot bedragare i hemmetEn tvådelad bild med vinjetten "Bestulen på tryggheten" - en övervakningsbild som visar en person med pixlat ansikte som håller någonting i handen medan andra personer går förbi i snön i bakgrunden, samt porträtt av en ung kvinna med glasögon, piercing i läppen, rödaktigt hår och vit blus.

Läs också Polisen ser större risk för våld när gängkriminella lurar äldre i deras hem: "Mer hotfullt beteende" Tog fastighetsförvaltarens nycklar – stal sedan vin från grannar Dåligt har blivit bättre – men nu kräver kommunen Oscar Properties på 40 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.