Annons

Så undviker du inbrott i din bil

Skåne Enligt polisen är det vanligt att folk lämnar både mobiltelefoner och handväskor i sina bilar. Hem & Hyra har listat polisens bästa tips på hur du ökar dina chanser att få ha bilen ifred.

​De flesta bilinbrott är tillfällighetsbrott. Det är sällan som brotten är planerade. Snarare handlar det om stundens ingivelse i kombination med att den som gör inbrottet är i akut behov av pengar.

Det menar Peter Öhrn, brottsförebyggande kommissarie i närpolisområde Halmstad. Därför är huvudregeln: lämna aldrig något kvar i bilen som kan omsättas i snabba pengar.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Tänk på det här:
• Lås alltid bilen.

• Förse bilen med någon form av elektroniskt stöldskydd eller rattkrycka.

Annons

• Välj inte den mörkaste delen på p-platsen om det finns en plats som är upplyst och har god insyn.

Läs ocksåVärden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igenEn dammsugare och ett överfullt soprum.

• Lämna inga värdesaker i bilen. Många glömmer fortfarande datorer, mobiltelefoner och andra värdesaker synligt i bilen. Göm eller tag med alla väskor och kassar. Tänk på att en tom väska eller kartong kan locka någon att göra inbrott i din bil.

• Märk bilens alla fönsterrutor med registreringsnummer. Även fälgar och liknande kan märkas på samma sätt.

Annons

• Se till att din bilstereo har stöldskyddskod eller löstagbar front som du tar med när du lämnar bilen.
Källa: Polisen

Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.

Läs också Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.