HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Salabostäders hyror klara efter strandning

Sala Före jul bröt hyresförhandlingarna mellan Salabostäder och Hyresgästföreningen samman. Efter medling står det nu klart att hyrorna höjs med 2,2 procent.
Hyrorna för Salabostäders drygt 2 600 hushåll är klara.

Salabostäder yrkade inledningsvis på en hyreshöjning på tre procent för sina drygt 2 600 hushåll. Motiveringen var allmänna kostnadsökningar och behov av fastighetsunderhåll.

Hyresgästföreningen tyckte dock att bostadsbolaget kunde klara sina åtaganden med en lägre hyreshöjning. I december valde Salabostäder att lämna förhandlingsbordet. Då låg Hyresgästföreningens bud på 1,91 procent medan Salabostäder hade backat till 2,4 procent.

Läs ocksåHöjda hyror i Stenungsund och på Orust

Ärendet gick vidare för prövning till hyresmarknadskommittén som gav parterna ett medlingsbud.

Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation anser att höjningen på 2,2 procent är för hög, men har ändå valt att acceptera budet.

Lena Jansson Nordin

– Vi är inte nöjda, vi anser att nivån på hyreshöjningen är för hög, men i och med prövningen har vi inte längre kontroll över ärendet. Och genom att ytterligare dra ut på processen riskerar hyresgästerna att få en kännbar retroaktiv hyresskuld som vi vet blir jobbigt för många, säger Lena Jansson Nordin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i ett uttalande.

Hyreshöjningen gäller retroaktivt från den 1 januari.

Läs också Höjt pris på pellets chockar Gullspångsbostäder Retroaktiv hyreshöjning för hyresgäster i Knivsta Rekordyrkande prutades men hyrorna höjs i Svenljunga Lägger korten på bordet om hyrorna i Karlskoga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.