Annons

Samordning av nya studentlyor nära Campus på gång i Växjö

Växjö Ger kommunstyrelsen tummen upp så kommer Växjö kommun att anställa en projektledare som ska vaska fram fler lägenheter till stadens studenter.

Det är den sittande majoriteten som i en skrivelse till kommunstyrelsen föreslår en projektledare för att, i samarbete med Linnéuniversitetet och studentkåren, samordna nya studentlägenheter i närheten av universitetet.

I dagsläget har Växjöbostäder ungefär 2 300 studentbostäder och den privata sidan bidrar med omkring 1 500 lägenheter på eller nära Campus.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

För skapa fler studentlägenheter arbetar kommunala Växjöbostäder med att bygga om lokaler till små lägenheter, öronmärka vissa lägenheter till studentboende i pågående bostadsprojekt samt nyproduktion.

Annons

– Även privata fastighetsägare har anmält intresse att förvärva mark för att bygga studentbostäder, men allt detta behöver nu samordnas i ett nära samarbete med Linnéuniversitetet och studentkåren, säger kommunalrådet Per Schöldberg (C) i ett pressmeddelande.

Det är Schöldberg och Peter Norrman (M) som författat förslaget till kommunstyrelsen.

Läs ocksåCarolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar"

– För att uppnå en snabbare handläggning föreslår vi att en särskild projektledare anställs. I uppdraget skulle ingå att i samverkan med byggherrar och berörda kommunala verksamheter utveckla ett antal objekt inom studentbostadsområdet. Förhoppningen är att redan till hösten 2015 ha ett antal lägenheter inflyttningsklara, säger Peter Norrman.

Annons

Finansiering av projektledaren föreslås inledningsvis ske genom kommunkoncernen. Men först ska kommunstyrelsen tycka till.

Läs också Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna Förhandlingarna för 6 000 har brutit samman - Lundastudenter vägrar betala mer i hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.