Annons

Sång invigde nya Irrblosset

Linköping Sjung om studentens lyckliga dag. Så invigdes första etappen av det nya Irrblosset, ett av de största satsningarna på nya studentbostäder i Linköping.
Foto: Jakob Kindesjö
, , ,

I maj förra året startade bygget av de nya studentbostäderna i kvarteret Irrblosset med hjälp av ett musikaliskt spadtag. I dag, när det var dags att inviga det första huset med 66 lägenheter, skedde det åter med musik.

Med hjälp av studentkörerna Linnea och Linköpings studentsångare förklarades första etappen invigd till tonerna av bland annat studentsången. Studentbostäders satsning omfattar totalt 218 lägenheter fördelade på tre hus. Utöver det första fyravåningshuset håller två sexvåningshus på att byggas för inflyttning senare i höst och till våren.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Utifrån storleken och läget så är det ett av de bästa studentbostäderna i landet. Vi har lagt mycket vikt vid detaljerna och studerat flera andra projekt. Utformningen av tvättstugorna har vi hämtat från Köpenhamn, skåpslösningarna från Göteborg, förklarar Simon Helmer, vd för Studentbostäder.

Irrblosset är Studentbostäder största satsning på femton år. Men ännu fler studentbostäder är på gång.

– Utöver det här har vi ett projekt i gång i Vallastaden med 133 lägenheter. Vi kommer att ha 400 nya studentlägenheter klara till nästa termin, säger Fredrik Törnqvist, styrelsesordförande i Studentbostäder.

Annons
Läs ocksåLivias lägenhet byggdes utan bidrag - så mycket mer får hon betalaLivia Jönsson står bredvid en buss. Hon har långt hår.

Med på invigningen fanns även några av de nya hyresgästerna. Studenterna Ebba Persson och Marcus Rohdin hade med sig måttbandet för att förbereda inflyttningen till deras nya tvåa i början av oktober.

– Det känns bra, vi håller på och mäta vad vi får plats med. Badrummet tyckte jag var väldigt fräscht och fint, säger Ebba Persson.

Vid cermonin överlämnade Studentbostäder även sin gåva till Linköpings universitet, som förra året firade 40 år. Presenten i form av en ny fasadmålning pryder ena gaveln på det nya studenthuset.

Läs ocksåSå höjs studenthyrorna i Östergötland

Konstverket ”Foolish fire” har skapats av konstnärerna Katja och Oskar Aglert och är inspirerat av irrbloss och kommer lysa upp i mörkret framöver med hjälp av särskild belysning.

Annons

– Det finns flera irrbloss i målningen som kommer att glöda i blått nattetid, en minut per bloss ungefär, förklarar Katja Aglert.

Läs också Allt fler studenter ratar korridoren Gult ljus för Östergötlands studentorter Trots bristen – i vår står det tomt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.