Annons

Sänkt ränta gav lägre hyreshöjning hos TopBostäder

Gällivare Det är nu klart att hyresgäster boende hos Top Bostäder i Gällivare får en hyreshöjning från och med den 1 februari, med 15,70 kronor per kvadratmeter och år. ​
En höjning med 15,70 kronor per kvadratmeter och år motsvarar cirka 78 kronor i månaden för en lägenhet på 60 kvadratmeter.
Hyresgästföreningens förhandlare Sten Fors säger:
– Det förbättrade ränteläget gjorde att vi i år lyckades få igenom en av de lägsta hyreshöjningarna i landet, säger Fors.
 
Top Bostäder hade inför förhandlingen krävt en hyreshöjning med 4,34 procent för att klara av taxehöjningarna, löneökning för personal samt räntehöjningar. Nu slutade det med att de fick 1,81 procent.
Bolagets vd, Märit Palo, var ledig när Hem & Hyra sökte henne för en kommentar.
 
 

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.