HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sanne hoppas på nya värden

Landskrona Vid årsskiftet köpte Stena Fastigheter 1 225 lägenheter av Landskronahem. Nu gör Hyresgästföreningen hembesök för att skapa en dialog med hyresgästerna.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresgästföreningens Helena Rasmusson i ett samtal med Sanne Nilsson om boendemiljön.

Den 30 december fick Landskronahems hyresgäster på Pilängen och Sandvången Stena Fastigheter som ny värd. Hyresgästföreningen har velat säkra hyresgästernas inflytande och förhandlat fram både boinflytande- och ombyggnadsavtal.

Sedan en vecka tillbaka knackar de även dörr och går ut med en enkät för att ta reda på hur hyresgästerna har det i sitt boende. Enligt Hyresgästföreningens teamledare Helena Rasmusson har många av Sandvångens och Pilgårdens hyresgäster bott i områdena väldigt länge.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

‒ Vi träffade en man som bott i samma lägenhet sedan 1966 och han är inte unik. Jag tror att det betyder något för många uttrycker att de känner sig trygga i området. De säger hej till grannen men de känner inte varandra. Den biten skulle vi vilja göra något åt.

Enligt Helena Rasmusson har många hyresgäster känt oro inför ägarbytet. Det har varit många frågor om den nya värden kommer att höja hyrorna, göra ombildningar och om det finns planer på kostsamma renoveringar.

Annons

‒ Generellt sätt kan man säga att folk är nöjda med sitt boende och att de känner sig trygga. Det flest har problem med är dåliga fönster, badrum och kök som behöver renoveras eller bytas ut.

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

En av dem som haft problem med just dåliga fönster är Sanne Nilsson. Hon har bott i sin nuvarande lägenhet i tre år. När de flyttade in hade de 14 grader i sonens rum.

‒ Vi kontaktade Landskronahem om våra fönster och att vi hade det kallt men de löste aldrig problemet. Jag tror att våra chanser att få det bättre ökar med de nya ägarna.

Har du märkt att du fått en ny hyresvärd?

Annons
Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

‒ Nej, än har jag inte märkt av det. Hittills är jag nöjd med informationen som gått ut. Jag tror det här kan bli bra. Ibland behövs det nya perspektiv.

Enkäten är ett samarbete med Stena Fastigheter och resultatet kommer att presenteras på två bostadsmöten den sjunde och åttonde mars dit hyresgästerna är inbjudna.

Läs också Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.