Annons

Säterdal blir vd för Växjöbostäder

Växjö Maria Säterdal, nuvarande vd för Växjös kommunala fastighetsbolag Vöfab, ska leda arbetet när Växjöhem och Hyresbostäder blir Växjöbostäder.

Maria Sterdal har varit vd för Vöfab de senaste tre åren och kom innan dess från en tjänst som utvecklingschef på Getinge Disinfection.

Kommunchef Ove Dahl konstaterar i ett pressmeddelande att man funnit helt rätt person för jobbet:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi behöver en person med bakgrund i Växjö och erfarenhet av kommunal bolagsorganisation. Maria har gjort ett fantastiskt jobb på Vöfab och vi är mycket nöjda med att hon ska ta sig an detta spännande uppdrag.

Annons

Maria Säterdal ser fram emot uppgiften och säger i pressmeddelandet:

– Det är ett spännande uppdrag att fusionera två gedigna fastighetsbolag till ett nytt och skapa ännu bättre förutsättningar att tillgodose behovet av attraktiva bostäder i en stad som växer, säger Maria Säterdal.

Annons
Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

Maria Säterdal tillträder sin tjänst första oktober.

Läs också Fängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Besked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.