Annons

Satsning på trygghetsboende i Växjö

Kronoberg Växjö kommun planerar för ett nytt trygghetsboende i stadsdelen Hovshaga. I maj blir det klart vem som ska bygga.

Trygghetsboendet ska ligga i Hovshaga centrum där det finns två tomter och kommunen vill att det ska vara trygghetsboende på minst en av tomterna. I dagarna bjöd Växjö kommun in till en markanvisningstävling där vinnaren kommer att utses i maj.

– Vi vet att många äldre vill lämna sin villa och att de då ofta efterfrågar ett boende i samma område där de kan känna trygghet, aktivera sig och känna gemenskap. Självklart ska vi underlätta så att äldre kan hitta ett sådant boende, säger Catharina Winberg (M), ordförande i Växjö kommunföretag i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tävlingen är en del i stadsutvecklingsprojektet Hovshaga centrum, där målet är att förtäta de mest centrala delarna av Hovshaga.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.