HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Satsning på trygghetsboende i Växjö

Kronoberg Växjö kommun planerar för ett nytt trygghetsboende i stadsdelen Hovshaga. I maj blir det klart vem som ska bygga.

Trygghetsboendet ska ligga i Hovshaga centrum där det finns två tomter och kommunen vill att det ska vara trygghetsboende på minst en av tomterna. I dagarna bjöd Växjö kommun in till en markanvisningstävling där vinnaren kommer att utses i maj.

– Vi vet att många äldre vill lämna sin villa och att de då ofta efterfrågar ett boende i samma område där de kan känna trygghet, aktivera sig och känna gemenskap. Självklart ska vi underlätta så att äldre kan hitta ett sådant boende, säger Catharina Winberg (M), ordförande i Växjö kommunföretag i ett pressmeddelande.

Läs ocksåByggfusk försenade 178 kommunala hyresrätterNybyggt men fortfarande tomt. Upplands-Brohus 178 lägenheter på Målarvägen-Bagarvägen har varit färdiga i över ett år.

Tävlingen är en del i stadsutvecklingsprojektet Hovshaga centrum, där målet är att förtäta de mest centrala delarna av Hovshaga.

Läs också Seniorboende startar lokal föreningen i Vetlanda 5 000 lägenhetsinbrott – lägsta nivån sedan 2004 Vänner på varsin sida stängslet Forskaren: ”Vanligast i områden där det skett en förändring”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.