HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Simon Safari ny ordförande i Hyresgästföreningen Stockholm

Stockholm Simon Safari fick 84 av regionfullmäktiges röster, Conny Fogelström 65 och Richard Dazley 5. Därmed har Hyresgästföreningen fått en ny ordförande i Stockholm.

– Jag har arbetat med att bevara hyresrätten i tjugo år, det har varit upp- och nedgångar men alltid värt att fajtas för, sa Simon Safari, Botkyrka, när han presenterade sin kandidatur till ordförandeposten.

Under diskussionen inför valet beskrevs Simon Safari som en mjuk och samlande ledare, som lyssnar och har respekt både inom organisationen och bland fastighetsägarna. Han utmanade valberedningens förslag Conny Fogelström. När valet var klart tackade Conny Fogelström för en bra diskussion.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

– Jag har tagit matchen och förlorat. Utifrån den debatt som varit här, där alla talat positivt om kandidaterna, kommer det att gå bra. Det är dags att sluta tjafsa. Den här organisationen är för fin och för viktig, den måste ta plats i bostadspoliltiken. Jag önskar Simon stort lycka till!

– Jag lovar att inte göra er besvikna. Nu är det dags att prata med varandra och gräva ner alla svärd, knivar och annat, sa Simon Safari när han tackade för förtroendet att ha blivit vald.

Läs mer: ”Jag känner mig som Barack Obama”

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.
Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.