Annons

Sista förhandlingen med kommunalt bostadsbolag i Skåne

Skurup Skurupshem är sist ut bland de skånska allmännyttorna. Den 1 april höjer bolaget hyran för alla sina hyresgäster.
Foto: Kristina Wahlgren
Skurupshem vill höja hyrorna med 3,5 procent under 2019.

Skurupshem är sist ut bland alla kommunala bostadsbolag i Skåne, men nu är alla hyror förhandlade för 2019. Lägsta avtalet blev det i Bromölla där det kommunala bostadsbolaget inte höjer hyrorna över huvud taget. Österlenhem i Tomelilla får högsta höjningen av allmännyttorna med 1,8 procent. Allra högsta höjningen i Skåne får studenterna som bor hos AF Bostäder i Lund, som dock är en stiftelse och inte räknas som en allmännytta.

Först i mitten av februari påkallade Skurupshem om förhandlingar av årets hyror. Då var Skurupshems krav att få höja hyrorna med 3,5 procent. Nu är bolaget och Hyresgästföreningen överens. Den 1 april höjs hyrorna för Skurupshem drygt 1 000 lägenheter. Höjningen blir 1,6 procent.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Yrkandet på 3,5 procent ansåg vi inte att Skurupshem hade grund för. Det vi har kommit överens om nu är rimligt med tanke på kostnadsutvecklingen på orten. Det ger Skurupshem möjlighet att fortsätta satsa på underhåll och upprustning av sina fastigheter, säger Sara Wallmark, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Annons

Senast Skurupshem höjde hyrorna var den 1 april i fjor. Då höjdes hyrorna med 1 procent.

Vilka höjer mest, vilka minst? Här listar Hem & Hyra löpande klara skånska hyresuppgörelser 2019. Se om du hittar din egen värd.

Annons
Läs ocksåSå mycket höjer skånska värdar hyran 2019 – se listan

Läs också Skurupshem säljer - var fjärde lägenhet blir privatägd De förhandlar grannarnas hyror Chocksiffrorna: 40 procent högre hyra på tio år Klart med nya hyror i Älvkarleby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.