Annons

Sjukdomsdrabbad familj blir av med kontrakt

Malmö Barnen behöver läkarvård på båda sidor av Öresund. Inte anledning nog att hyra ut en övernattningslägenhet i andra hand, ansåg MKB. Hyresnämnden håller med och river nu kontraktet.

Paret har sedan några år tillbaka en lägenhet på Rosengård. De flyttade till södra Danmark för att komma närmare kvinnans mor som hjälpte till med barnen som var sjuka. Lägenheten i Malmö hyrdes då ut i andra hand till mannens bror.

Ett och ett halvt år senare ville de förlänga andrahandsuthyrningen men då sade MKB nej. Bostadsbolaget menade att eftersom paret lämnat landet hade de inte längre behov av någon bostad i Malmö. Lägenheten skulle i stället gå till någon som stod i bostadskön.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom mannens bror hade fortsatt bo i lägenheten utan tillstånd sade MKB upp hyresgästerna och fallet gick till hyresnämnden.

Annons

Paret invände att lägenheten på Rosengård innebar en trygghet för barnen då de kunde övernatta där mellan sjukhusresorna. De lämnade bland annat in läkarintyg som skulle styrka deras behov av bostaden.

Hyresnämnden har tittat på fallet och menar att barnens behov mycket väl kan fyllas med övernattning på patienthotell i Köpenhamn. Enligt nämndens beslut får familjen inte behålla sin lägenhet i Malmö.

Annons
Läs ocksåBodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälanMannen utvandrade till Nigeria, men behöll lägenheten i Sverige – och hyrde ut den. OBS! Bilderna är inte från tillfället.
Läs också Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.