Annons

Sjukdomsdrabbad familj blir av med kontrakt

Malmö Barnen behöver läkarvård på båda sidor av Öresund. Inte anledning nog att hyra ut en övernattningslägenhet i andra hand, ansåg MKB. Hyresnämnden håller med och river nu kontraktet.

Paret har sedan några år tillbaka en lägenhet på Rosengård. De flyttade till södra Danmark för att komma närmare kvinnans mor som hjälpte till med barnen som var sjuka. Lägenheten i Malmö hyrdes då ut i andra hand till mannens bror.

Ett och ett halvt år senare ville de förlänga andrahandsuthyrningen men då sade MKB nej. Bostadsbolaget menade att eftersom paret lämnat landet hade de inte längre behov av någon bostad i Malmö. Lägenheten skulle i stället gå till någon som stod i bostadskön.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Eftersom mannens bror hade fortsatt bo i lägenheten utan tillstånd sade MKB upp hyresgästerna och fallet gick till hyresnämnden.

Annons

Paret invände att lägenheten på Rosengård innebar en trygghet för barnen då de kunde övernatta där mellan sjukhusresorna. De lämnade bland annat in läkarintyg som skulle styrka deras behov av bostaden.

Hyresnämnden har tittat på fallet och menar att barnens behov mycket väl kan fyllas med övernattning på patienthotell i Köpenhamn. Enligt nämndens beslut får familjen inte behålla sin lägenhet i Malmö.

Annons
Läs ocksåBetalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuldSkattebetalarna i Göteborg har gått miste om en kvarts miljon. Samtidigt har stadens försuttit chansen att hyra ut ettrummaren i fem år, trots skenande bostadsbristen. Andra personer verkar dock ha bott gratis i lägenheten efter att den ursprunglige hyresgästen dog.
Läs också Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.