HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sjukdomsdrabbad familj blir av med kontrakt

Malmö Barnen behöver läkarvård på båda sidor av Öresund. Inte anledning nog att hyra ut en övernattningslägenhet i andra hand, ansåg MKB. Hyresnämnden håller med och river nu kontraktet.

Paret har sedan några år tillbaka en lägenhet på Rosengård. De flyttade till södra Danmark för att komma närmare kvinnans mor som hjälpte till med barnen som var sjuka. Lägenheten i Malmö hyrdes då ut i andra hand till mannens bror.

Ett och ett halvt år senare ville de förlänga andrahandsuthyrningen men då sade MKB nej. Bostadsbolaget menade att eftersom paret lämnat landet hade de inte längre behov av någon bostad i Malmö. Lägenheten skulle i stället gå till någon som stod i bostadskön.

Läs ocksåRekordnotan: 337 000 kronor för rökare som flyttat utYtterligare en hyresgäst krävs på rekordbelopp efter att ha rökt inomhus. Hyresvärden MKB kräver 337 000 kronor.

Eftersom mannens bror hade fortsatt bo i lägenheten utan tillstånd sade MKB upp hyresgästerna och fallet gick till hyresnämnden.

Paret invände att lägenheten på Rosengård innebar en trygghet för barnen då de kunde övernatta där mellan sjukhusresorna. De lämnade bland annat in läkarintyg som skulle styrka deras behov av bostaden.

Hyresnämnden har tittat på fallet och menar att barnens behov mycket väl kan fyllas med övernattning på patienthotell i Köpenhamn. Enligt nämndens beslut får familjen inte behålla sin lägenhet i Malmö.

Läs ocksåKastade vattenballonger och sköt fyrverkerier från lägenheten – kan vräkas efter flera varningarFyrverkerier samt vattenballonger.
Läs också Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt Totalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronor Vidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.