Annons

Skadedjur i huset − värden håller sig borta

Landskrona Landskrona kommun har ansökt om en omedelbar tvångsförvaltning av en fastighet. Ägaren kom inte till mötet och först om en vecka kommer hyresnämndens beslut.

Fastigheten Delfinen 15 på S:t Olovsgatan 162 i Landskrona är i så dåligt skick att Landskrona kommun har begärt en så kallad interimistisk tvångsförvaltning, vilket betyder en omedelbar tvångsförvaltning. Enligt Landskrona kommun har fastigheten stora problem med fukt, mögel, skadedjur och ventilation. Vidare anser de att fastighetens underhåll är påtagligt eftersatt och är kritisk till att varken dem eller hyresgästerna får tag på hyresvärden.

Hyresråd och hyresnämndens ordförande Sara Leyde menade att skäl för ett akut omhändertagande av en fastighet brukar vara att elen eller vattnet är avstängda i en fastighet. Därefter meddelande hon att beslut om en interimistisk tvångsförvaltning kommer att ske först om en vecka.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Jörgen Hanak är miljöchef vid Landskorna kommun. Han är inte förvånad över dagens beslut.

− Jag var spänd på om fastighetsägaren skulle komma men det gjorde han inte. Det verkar som att hyresnämnden vill ha en högre ribba för att ta ett interimistiskt beslut och det är väl inte så mycket att säga om det. Det som var positivt var att domstolen sa att de kommer att prioritera ärendet.

Annons
Läs också Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.