Annons

Skadeståndsskyldig fastighetsägare polisanmäld för hot

Töreboda Ägaren till Aspahusen i Töreboda Ska betala 25 000 i skadestånd till Hyresgästföreningen. Han misstänks även för att ha hotat en kommunal tjänsteman och för det har han polisanmälts. Men utredningen om brott är nu nedlagd med motiveringen att det saknas bevis.
Foto: Hyresgästföreningen

Lägenheterna i Aspahusen i Töreboda är i behov av renovering. Och hyrorna är inte i balans. Detta fick Hyresgästföreningen att kalla till förhandling, för att rätta till nyvåerna på hyrorna för lägenheterna. Men ägaren av bolaget Bröderna Asp Fastighetsförvaltning, Göran Karlsson, svarade aldrig på kallelsen till förhandling. Hyresgästföreningens förhandlingsjurist Ludvig Möller berättar att man då skickade ett brev till ägaren och förklarade att om han inte hörde av sig skulle man begära skadestånd för brott mot förhandlingsordningen. Även det möttes med tystnad från fastighetsägaren. Och nu har beslutet från hyresnämnden vunnit laga kraft; Göran Karlsson är skadeståndsskyldig.

Ludvig Möller säger att det var ett bomöte planerat med hyresgästerna i våras, men pandemin satte stopp för det. Sedan dess har man inte haft möjlighet att arrangera ett nytt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Men vi får ta ett nytt tag i detta och se vad vi kan göra. Hyrorna är inte rätt i området, säger han. Och skadeståndet ska dessutom komma hyresgästerna till del.

Hyresgästföreningen har haft en hel del att göra med hyresvärden Bröderna Asp Fastighetsförvaltning. De senaste åren har ett 90-tal olika ärenden hanterats. Bland annat har ägaren Göran Karlsson krävt en hyresgäst på 5 000 kronor för vad han kallade ”egenmäktigt beteende”, då denne parkerat på en gästparkering.

Annons

Även kommunen och polismyndigheten har fått bekanta sig med hyresvärden Göran Karlsson. Mariestads-Tidningen har berättat att Göran Karlsson är polisanmäld för hot mot en kommunal tjänsteman. Hoten har enligt anmälan framförts i samband med ett utdraget ärende om reparation av en av lägenheterna i Aspahusen.

Läs ocksåTrakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"Bild visar en trappuppgång plus en helsvart silhuett av en man.

Miljö- och byggnadsnämnden har krävt att fastighetsägaren ska göra en fukt- och ventilationsutredning. I januari i år dömdes Göran Karlsson att betala ett vite på 30 000 kronor till kommunen för att han nonchalerat kravet. Efter hot om ytterligare vite genomfördes kontrollen som visade att det var bristande ventilation och underhåll i huset.

I samband med detta har fastighetsägaren framfört flera hot till en kommunal tjänsteperson både i ett antal telefonsamtal och i mejl. Men polisen har valt att lägga ner polisanmälan på grund av brist på bevis, berättar Mariestads-Tidningen.

Annons

Med hjälp av polishandräckning har Göran Karlsson nu fått ett föreläggande av miljö- och byggnämnden att senast den 21 december åtgärda badrummet och ventilationen i lägenheten, samt täta sprickor och otätheter inomhus och på fasaden, skriver Mariestads-Tidningen.

Läs ocksåSkrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronorEtt brevinkast i ytterdörren, från runt 60-talet, till en lägenhet.
Läs också Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Lättare för värden få komma in i din lägenhet – "Rättssäkerheten kan vara hotad"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.