Annons

Skandalhusen i Åmål är till salu

Åmål Nu ska järnvägshusen i Åmål säljas. En mäklare har fått uppdraget att hitta en köpare till de fem nedgångna hyreshusen. Priset är satt till 12,9 miljoner. Men de trogna hyresgästerna hyser inget större hopp om en förbättring. ”Det är nog för sent”, säger de.
Foto: Karin Gistedt
Järnvägshusen i Åmål har blivit en visa i svensk media, men nu är de fem husen till salu. Nästan 13 miljoner kronor vill ägaren ha.

Det är Provinstidningen Dalsland som berättar att husen på Odengatan och Rösgatan i Åmål är ute till försäljning. De fem husen är byggda i början av 1930-talet och kallas Järnvägshusen i folkmun.

Doris Bergqvist, som bor i ett av husen sedan många år tillbaka, säger att hon inte vågar tro på att någon ny ägare tar vid och förbättrar boendesituationen för dem.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Tyvärr är det nog för nergånget och misskött för att någon ska kunna ta vid. Och genomförs det en riktig renovering blir det väl så dyrt att ingen kan bo kvar.

Men hon säger att det ska bli intressant att se vad som händer och det kan knappast bli sämre än det varit de senaste åren.

Doris är en av hyresgästerna som dessutom driver en strid mot nuvarande ägaren som aviserat en hyreshöjning.

Annons
Läs ocksåAvloppsvatten forsade genom taket på Rösgatan

Under de senaste åren har Hem & Hyra berättat om förfall och misskötsel. Hyresgästerna har fått stå ut med allt från läckande avloppsrör till vägglöss och allmänt förfall.

Tidigare var det bolaget I & M Fastigheter som ägde husen, men för ett drygt år sedan övertogs de av Ali Hajimirsadeghi. Då började också en renovering av ett par av husen.

Men nu ska husen alltså byta ägare. Mäklaren Jörgen Warberg säger till Provinstidningen Dalsland att det finns en handfull spekulanter ” med muskler som verkligen vill gå in och fixa de här husen”.

Läs ocksåBomb i Göteborg riktades mot skandalvärd i Åmål

I samma kvarter finns fler hus byggda i samma tidsanda som är renoverade och i mycket gott skick.

Annons

Hem & Hyra har sökt Ali Hajimirsadeghi för en kommentar, men inte lyckats nå honom.

 

 

Läs också Hyresvärden lovar åtgärda samtliga fel i Åmålshus Kraftig misskötsel ger höga viten i Åmål Tredjedel av 5-årsplanen för Järnvägshusen avklarad - "Framåt sommaren blir det nyinflyttning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.