Annons

Avloppsvatten forsade genom taket på Rösgatan

Åmål Hinkar och byttor räckte inte för att fånga upp avloppsvattnet som forsade genom lägenhetstaket på Rösgatan i Åmål. "Det var helt fruktansvärt", säger Safaa Kiwan. Vattenläckan inträffade i juli och är ännu inte åtgärdad.

– Mina föräldrar och mina bröder har inte kunnat bo lägenheten sedan vattnet forsade in i juli. Just nu är läckan provisoriskt lagad med ett plaströr från taket som leder avloppsvattnet ut genom ett öppet fönster. Men den lösningen medför ju att det blir iskallt i lägenheten, säger dottern Safaa Kiwan.

Hyreshusen på Odengatan och Rösgatan i centrala Åmål har varit misskötta i många år. Förtvivlade hyresgäster har vittnat om mögel, vattenskador, vägglöss och farliga elkontakter. I somras blev läget akut för Safaa Kiwans föräldrar då avloppsvatten forsade från taket och översvämmade lägenheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vattnet forsade ner genom hålet där taklampan sitter. Och det var inte rent, utan gult avloppsvatten, säger Safaa Kiwan.

Husen ägs av I & M Fastigheter AB som just har fällts i hyresnämnden att betala ett vite på 50 000 kronor. Orsaken är att de inte åtgärdat en rad brister. Enligt I & M:s ägare, Mohammad Radjaian, har läckan blivit ett komplicerat försäkringsärende.

Annons

– Vi anlitade först en firma som började riva. Men så blev det problem med försäkringsbolaget som inte godkände den firman och då avstannade arbetet. Men nu har vi anlitat en ny auktoriserad firma som ska åtgärda problemet. De ska börja med arbetet inom en vecka eller tio dagar, säger Mohammad Radjaian.

Läs ocksåÅmålsvärden lovar runt - men håller tunt

Mohammad Radjaian uppger till Hem & Hyra att hyresgästerna i den aktuella lägenheten inte har behövt betala hyra sedan läckan uppstod och att han erbjudit dem ett annat boende.

Det stämmer inte säger Safaa Kiwan.

Annons

– Tvärtom har han försökt att driva in hyran. Och att någon annan lägenhet inte har erbjudits, säger hon.

Läs ocksåKraftig misskötsel ger höga viten i Åmål
I & M:s skandalhus i Åmål
Läs också Efter år av kamp reparerar hyresvärden husen i Åmål Hyresvärden i Åmål försökte fånga vägglöss med silverfiskfälla Tålamodet slut med hyresvärd i Åmål
Länkar Här forsar vattnet in genom lägenhetens tak

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.