Annons

Skulder och utmätningar på Ramsbergs-värden

Gävleborg Heby-värden till de tvångsförvaltade husen i Ramsberg säger att han snart ska få pengar att förvalta husen. Men har samtidigt skulder på en kvarts miljon hos kronofogden.

Det är nu två år sedan som hyresgästerna i de tio lägenheterna plötsligt stod utan fastighetsel och blev utan värme,  varmvatten och trapphusbelysning. Anledningen var att hyresvärden låtit bli att betala elräkningarna.

Hyresnämnden tog ett akutbeslut för att Lindesbergs bostäder skulle tvångsförvalta husen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Samma nämnd har nu beslutat om ytterligare sex månaders tvångsförvaltning av fastigheten i Ramsberg i Lindesbergs kommun. Vad som händer sedan vet ingen.

Hyresgästerna vill att Lindesbergs bostäder ska fortsätta att tvångsförvalta alternativt ta över fastigheterna.

Lindesbergs bostäder vill ha en permanent lösning. Och vd:n Roger Sixtensson är inte ointresserad av att ta över fastigheterna. Men för att få göra det måste Lindesbergs kommunpolitiker bestämma det.

Annons
Läs ocksåFörsäkringskassan skickar sex gånger fler till Kronofogden: "Mycket oroväckande"Kronofogden, Davor Vuleta

Ägaren, en 74-årig man från Heby i Uppsala län, säger till hyresnämnden att han snart väntar sig en stor summa pengar genom en försäljning – och att han då vill fortsätta att förvalta och sköta hyresrätterna i Ramsberg.

Frågan är om hans ekonomi verkligen är på väg att komma på fötter, så som han påstår till hyresnämnden:

Mannen äger tio fastigheter runt om i Mellansverige. Förutom Ramsberg och Heby, finns de i Sandviken, Skinnskatteberg, Sala, Västerås, Lindesberg och Kramfors.

Läs ocksåHär har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”Hyreshus i Överum.

En av fastigheterna i Heby är utmätt av kronofogden och kan komma att säljas på exekutiv auktion. Värdet är beräknat till en miljon kronor . En liknande utmätning gjordes förra året av en fastighet i Sandviken där kronofogden fick in 125000 kronor.

Annons

Försäljningarna görs för att täcka mannens skulder. För närvarande är de uppe i närmare 250000 kronor. Till största delen skatteskulder: 158 000 kronor. Den senaste på 49 736 kronor är från i år.

Läs även: Kräver lagändring efter hot om strömlöst hus.

Läs också Kronofogdens nota till Dany – 103 000 kronor: "Trodde aldrig de skulle flytta allt skräp" Hyresråd döms för olaga förföljelse – skickade bild på kniv till ex-sambo Värdens planerade graviditet räckte inte för uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.