Annons

Skurupshem ser över sponsoravtal

Skurup Efter Hem & Hyras granskning - nu ser kommunala Skurupshem över sin sponsring.
Foto: Jan Pontho

När Hem & Hyra granskade alla de skånska kommunala bostadsbolagen och deras sponsoravtal stod ett bolag ut i mängden: Skurupshem. Bolaget tillhörde ett av de bostadsbolag som sponsrade allra mest i Skåne men medan andra bolag gav pengar till det lokala föreningslivet sponsrade Skurupshem elitklubbarna FC Rosengård och Malmö Redhawks i Malmö med en halv miljon kronor varje år. Hem & Hyra kunde berätta att den totala sponsringen var 675 000 kronor per år. Nu kommer Skurupshem att se över sponsoravtalen. Enligt Roland Hansson (S), ordförande i Skurupshem, ska man ta fram en ny policy senast i början av sommaren.

– Vi ska gå igenom avtalen eftersom vi vill ha koll på vad vi sponsrar. Vi behöver ta ett nytag, säger Roland Hansson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Roland Hansson saknar styrelsen idag överblick över de sponsoravtal som Skurupshem har tecknat.

Annons

– Vi har inte riktigt koll på hur avtalen ser ut. Eftersom dagens sponsring bygger på en strategi man haft under lång tid nu är det dags att se över den, säger Roland Hansson.

Enligt honom finns det både nöjda hyresgäster och kritiker av dagens system.

Läs ocksåSkurupshem sponsrar elitklubbar i Malmö för en halv miljon kronor

– Det finns både de som tycker att de är bra som det är och de som tycker att det är för dåligt att vi sponsrar över huvud taget. Det finns det som inte tycker man ska betala 5 000 kronor för en skylt, säger Roland Hansson.

Annons

I praktiken ger varje hyresgäst hos Skurupshem drygt 500 kronor per år till Malmöföreningarna medan den totala sponsringen kostar varje hyresgäst 675 kronor årligen. Motsvarande siffra för hyresgästerna hos MKB i Malmö är 132 kronor medan hyresgästerna hos LKF i Lund ger cirka 167 kronor till sponsring via sin hyresavi per år.

Läs också Bostadsbolagen sponsrar för miljontals kronor årligen Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Så fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det” Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.