Annons

Slarv med spisen avslöjade misstänkt cannabisodling

Östersund Mannens tankspriddhet ledde polisen rakt in i den förbjudna grönskan. En glömd platta hade gjort att maten på spisen fattade eld och räddningstjänst och polis ryckte ut. När de kom till lägenheten var elden släckt, men polisens nyfikenhet tändes när de istället gjorde ett intressant fynd i bostaden.
Foto: Pexels

En man född på 80-talet lockade i tisdags ofrivilligt till sig polisen till sin lägenhet på Frösön.

Klockan var elva på kvällen då det började brinna i köket. Mannen hade glömt spisen på och den vidbrända maten hade fattat eld. Han lyckades släcka elden själv innan den spred sig, men röken hade trängt in i andra utrymmen i huset och  de oroliga grannarna larmade SOS. Räddningstjänst och polis var redan på väg till adressen i Hornsberg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Räddningstjänsten säkerställde att branden var släckt och inte hade spridit sig via köksfläkten. Röken vädrades ut. Vid midnatt kunde utryckningspersonal lämna adressen. Men medan räddningstjänsten arbetade hade polisen tagit sig en närmare titt i lägenheten. Och fann en mindre odling av suspekta plantor.

Annons

Polisen har skickat de gröna bladen på analys men misstänker att det rör sig om cannabis.

Mannen är därför förutom allmänfarlig vårdslöshet även misstänkt för narkotikabrott, enligt Länstidningen i Östersund, som var först med att rapportera om händelsen.

Annons
Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tv-tittande kvinna stör grannarnas nattsömn – kan tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.