HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Slarv med spisen avslöjade misstänkt cannabisodling

Östersund Mannens tankspriddhet ledde polisen rakt in i den förbjudna grönskan. En glömd platta hade gjort att maten på spisen fattade eld och räddningstjänst och polis ryckte ut. När de kom till lägenheten var elden släckt, men polisens nyfikenhet tändes när de istället gjorde ett intressant fynd i bostaden.
Foto: Pexels

En man född på 80-talet lockade i tisdags ofrivilligt till sig polisen till sin lägenhet på Frösön.

Klockan var elva på kvällen då det började brinna i köket. Mannen hade glömt spisen på och den vidbrända maten hade fattat eld. Han lyckades släcka elden själv innan den spred sig, men röken hade trängt in i andra utrymmen i huset och  de oroliga grannarna larmade SOS. Räddningstjänst och polis var redan på väg till adressen i Hornsberg.

Läs ocksåKastar ut möbler från höghus på gångbana – orsakar livsfara för grannarna: ”Ren tur”Ett tak på fasaden har i vissa fall haft en dämpande effekt, men flertalet föremål har ändå landat på gångbanan nedanför där människor dagligen rör sig.

Räddningstjänsten säkerställde att branden var släckt och inte hade spridit sig via köksfläkten. Röken vädrades ut. Vid midnatt kunde utryckningspersonal lämna adressen. Men medan räddningstjänsten arbetade hade polisen tagit sig en närmare titt i lägenheten. Och fann en mindre odling av suspekta plantor.

Polisen har skickat de gröna bladen på analys men misstänker att det rör sig om cannabis.

Mannen är därför förutom allmänfarlig vårdslöshet även misstänkt för narkotikabrott, enligt Länstidningen i Östersund, som var först med att rapportera om händelsen.

Läs ocksåAttackerade Störningsjouren med strypgrepp – får bo kvar trots grannens larmGrannen såg hela händelseförloppet genom sitt tittöga, och gjorde en polisanmälan. Förundersökningen mot den aggressive mannen lades senare ned.
Läs också Busenkel metod har gett tryggare trapphus i Uddevalla Glömde pasta på spisen - får betala 200 000 kronor Föräldrar hotas av vräkning efter sonens blåljussabotage

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.