Annons

Socialtjänsten i Malmö letar lägenheter i Landskrona

Landskrona ​Socialförvaltningar i andra kommuner letar lägenheter i Landskrona. Bland andra företaget Lindströms fastigheter fick en sådan förfrågan i höstas. Det skriver fastighetsägaren Per Lindström i en insändare i Landskronaposten idag.
– Det dyker upp lite då och då. Det är inte så att de är tydliga med det utan vi får dra det ur dem. De börjar med att fråga om det finns lediga lägenheter och först efter ett tag berättar de att det inte är åt dem själva utan åt en familj, säger Per Lindström, vd vid Lindströms fastigheter och ordförande i Fastighetsägarna Syds Landskronadistrikt, till Landskronaposten.
Flera av de fastighetsförvaltare som tidningen varit i kontakt med har upplevt samma sak, däribland Landskronahem.
– Men frekvensen är inte så hög i dag som för några år sedan. Man har förmodligen lärt sig att det inte är lönt, säger Göran Jingborg, vd på Landskronahem.
Ingen av de fastighetsägare Landskronaposten varit i kontakt med har dock förmedlat några lägenheter till utomstående socialförvaltningar. Några lägenheter verkar inte ha förmedlats till de utomstående förvaltningarna.
– Vi tar inte emot dem. Om det är Malmö eller vad det nu är för socialförvaltning så hänvisar vi dem till kommunen. Vi resonerar som så att om det handlar om någon med sociala bekymmer då ska proffsen hantera det, då är det inte en bostadsfråga, säger Göran Jingborg till Landskronaposten.​

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.