Annons

Sollentunahems hyreskrav först ut

Sollentuna Sollentunahem behöver 1,25 procents hyreshöjning nästa år. Det är bara hälften så mycket som Fastighetsägarna yrkat. Men betydligt högre än höjningarna i de förhandlingar som redan är klara.

Sollentunahem har presenterat sitt hyresyrkande för nästa år, en generell höjning med 1,25 procent.

– Vi vill ha en hyresutveckling som täcker kostnadsutvecklingen långsiktigt, det är normalt, säger Sollentunahems vd Martin Lindfors.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästföreningen anser att dem begärda hyreshöjningen också är för hög och har i sin beskrivning av läget ”manat bolaget till återhållsamhet”. Det verkar inte ha påverkat yrkandet.

– Nej, egentligen inte, men mycket av det har vi också tagit i beaktande. De samtalen tar vi med Hyresgästföreningen i förhandlingarna, säger Martin Lindfors.

Annons

Hyresgästföreningen har flera år gjort analyser som de skickat till bostadsbolagen och tycker sig ana lägre hyreskrav från bostadsbolagen på senare tid. Särskilt när det gäller Sollentunahem har samtalen utvecklats och fått en längre tidshorisont.

Läs ocksåSkjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs uppSkottlossning, Sollentuna, Sollentunahem

– Vi ser en vilja från bolaget att ha en tätare dialog. För några år sedan hade de Fastighetsägarna som ombud, det har de inte längre, säger Per Björklind.

Det tycker Martin Lindfors är trevligt att höra.

Annons

– Vi försöker stå för en god dialog, det är viktigt och vi har gjort stora framsteg. I dag har vi andra samarbetsformer och arbetar effektivare och tydligare med boinflytandet, säger han och berättar att bolaget lämnat organisationen Fastighetsägarna.

Läs ocksåEfter Hem & Hyras avslöjande – nu kan lagen skärpas

Sex kommunala bostadsbolag tecknade tvåårsavtal förra året och har höjningen klar. Ekerö Bostäder, Järfällahus, Förvaltaren, Huge, Sigtunahem och Botkyrkabyggen höjer hyran från 1 januari med 0,64-0,69 procent.

Läs också Bostadslöse Peter nekas lägenhet – för att han saknar kontrakt Sollentunahems vd om uppgifterna om miljonsvindel: ”inte vårt ansvar” Misstänkt miljonsvindel vid Sollentunahems ombildning – boende slog larm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.