Annons

Sölvesborgsordförande delgiven misstanke om brott

Sölvesborg Sölvesborgshems ordförande, Per-Olov Larsen (S) är delgiven misstanke om tjänstefel. Polisutredning pågår.

När Blekinge läns tidning ville veta vem som sökt tjänsten som vd för Sölvesborgshem, vägrade styresleordförande Per-Olov Larsen att lämna ut uppgifterna, trots att uppgifterna är offentlig handling och enligt grundlag ska lämnas ut.

Han fotsatte att vägra även efter att Justitieombudsmannen, JO, gett kritik. Därefter startade en polisutredning som lett till att Per-Olov Larsen nu är förhörd och är delgiven misstanke om brott.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Alla är ännu inte förhörda och därför kan jag inte säga så mycket. Men Larsen misstänks för tjänstefel, säger Anne Williamsson, vice chefsåklagare och förundersökningsledare, till Sveriges radio P4 Blekinge.

Det är Kronobergspolisen som utreder Larsen eftersom han även sitter i polisstyrelsen i Blekinge, uppger P4 Blekinge. Om Larsen döms för tjänstefel riskerar han två års fängelse.

Annons

Läs mer:

Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

Kommunstyrelsen behöver inte utreda styrelseordförande

Sölvesborgsordförande utreds av polis

Annons

JO kräver granskning av Sölvesborgshem

Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

JO-kritik mot Sölvesborgshem

Läs också Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Förbjöd kvinna sällskap och öl hemma – läxas upp rejält av JO Tunga JO-kritiken: Seppo fick vänta i 2,5 år på beslutet om trafikbullret

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.