HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sopstank gör att mannen tvingas flytta

Lidköping Mannen väntade i månader med att slänga soporna – så länge att stanken blev en sanitär olägenhet för grannarna. Vanskötsel, menar värden och säger nu upp honom.

Det var en kvartersvärd i hyreshuset i Lidköping som först märkte av problemen. Det började lukta underligt i trapphuset och ingen kunde förstå vad det var som spred stanken. Kvartersvärden letade i rörsystemet och i tvättstugan, Anticimex kom till huset för att undersöka om det fanns skadedjur – men utan att hitta någon orsak. Problemet fick i stället sin förklaring när kvartersvärden några veckor senare mötte mannen, som bar på sex-åtta överfulla sopsäckar och bad att få bli insläpp i soprummet.

Kvartersvärden förklarade då att man inte kan vänta så länge med att slänga sina sopor men problemen fortsatte och bolaget fick ta emot flera klagomål från grannarna. Vid ett tillfälle tvingades kvartersvärden tejpa för hans brevinkast för att förhindra att flugorna spred sig till trapphuset.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Trots påtryckningar har hyresvärden inte lyckats få mannen att ändra sitt beteende. Därför ansökte man i vintras hos hyresnämnden om uppsägning av mannens hyreskontrakt.

Annons

Där har det framkommit att mannens problem inte beror på lättja. Han har förklarat att han lider av en psykisk sjukdom och att han tidigare fått hjälp av kommunen med städning och tvätt. Hjälpen har dock upphört eftersom han inte alltid vaknade när personalen ringde på dörren och sedan dess har han inte klarat av att sköta städningen.

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att mannen inte tagit hand om sin lägenhet så som krävs av en hyresgäst. Därför sägs han nu upp.

Annons
Läs ocksåRöker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästenFörbjudet att röka
Läs också Grillade mat i vardagsrummet – nu river värden hyreskontraktet Värd skilde sig och ville ha lägenhet - sa upp hyresgäster Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.