Annons

Sopstank gör att mannen tvingas flytta

Lidköping Mannen väntade i månader med att slänga soporna – så länge att stanken blev en sanitär olägenhet för grannarna. Vanskötsel, menar värden och säger nu upp honom.

Det var en kvartersvärd i hyreshuset i Lidköping som först märkte av problemen. Det började lukta underligt i trapphuset och ingen kunde förstå vad det var som spred stanken. Kvartersvärden letade i rörsystemet och i tvättstugan, Anticimex kom till huset för att undersöka om det fanns skadedjur – men utan att hitta någon orsak. Problemet fick i stället sin förklaring när kvartersvärden några veckor senare mötte mannen, som bar på sex-åtta överfulla sopsäckar och bad att få bli insläpp i soprummet.

Kvartersvärden förklarade då att man inte kan vänta så länge med att slänga sina sopor men problemen fortsatte och bolaget fick ta emot flera klagomål från grannarna. Vid ett tillfälle tvingades kvartersvärden tejpa för hans brevinkast för att förhindra att flugorna spred sig till trapphuset.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Trots påtryckningar har hyresvärden inte lyckats få mannen att ändra sitt beteende. Därför ansökte man i vintras hos hyresnämnden om uppsägning av mannens hyreskontrakt.

Annons

Där har det framkommit att mannens problem inte beror på lättja. Han har förklarat att han lider av en psykisk sjukdom och att han tidigare fått hjälp av kommunen med städning och tvätt. Hjälpen har dock upphört eftersom han inte alltid vaknade när personalen ringde på dörren och sedan dess har han inte klarat av att sköta städningen.

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att mannen inte tagit hand om sin lägenhet så som krävs av en hyresgäst. Därför sägs han nu upp.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Läs också Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.