Annons

Spänt läge i fastighet med knivbråk

Helsingborg I början av året ska hyresgästen ha ropat, bråkat, spelat hög musik och dunkat med något i lägenheten mitt i natten. Det ska även ha förekommit knivhot och misshandel mellan personer i bostaden. Nu är det upp till hyresnämnden om hyresgästen ska flytta eller bo kvar.
Foto: Gry Ellebjerg
Bilden är en genrebild och har inget med det aktuella fallet att göra.

I ett av mejlen från en av grannarna till hyresvärden står det: ”Oktober månad misshandlade dom varandra så det hördes riktigt mycket in till mig och min son blir livrädd av vad som hände, så jag fick ringa polisen för det var så illa.”

Grannen avslutar mejlet med att hen inte kommer ge sig förrän problemet är löst annars uppmanar hen värden att göra något av följande förslag: ”Fixa en ny lägenhet till mig eller fixa till dessa människor.” Och om värden inte gör något av dessa två förslag ”stämmer jag företaget för hur dålig resurs ni har på allting.”

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Personer i hyresgästens lägenhet ska även enligt grannar ha varit narkotikapåverkade när de påträffats i trapphuset och omkring fastigheten.

Annons

Hyresgästens hund ska ha rastats inom fastigheten utan att avföringen plockats upp.

Enligt värden ska den uppsagda hyresgästen ställt sina saker i trapphuset som exempelvis en cykel, en såg, kläder samt skor. En av personerna i lägenheten ska också ha sovit i trapphuset.

Annons
Läs ocksåGottsunda centrum firar 50 år – nu rustas miljonprogramshusenEn svartvit bild där en man i kostym står i en folkmassa i ett köpcentrum.

Nu är det upp till hyresnämnden att avgöra om hyresgästen får flytta eller stanna kvar. Inget sammanträdesdatum är ännu satt.

Läs också 77-åring hotade grannarna med yxa – döms men slipper betala skadestånd Kräver 1,4 miljoner i skadestånd - Hyresgästföreningen stämmer Svenska hus för olaglig hyreshöjning Fimpade fel – får betala 700 000 i skadestånd Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.