HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sprängd lägenhet uthyrd illegalt

Nyköping I måndags eftermiddag omkom två personer i samband med en explosion i en lägenhet i Brandkärr. Enligt Nyköpingshems vd var lägenheten uthyrd illegalt i andra hand.

Strax före klockan fyra under måndagseftermiddagen inträffade en kraftig detonation i en lägenhet i miljonprogramsområdet Brandkärr. Två personer som befunnit sig i lägenheten hittades döda. Enligt TT är det fortfarande oklart vad som orsakade explosionen och de avlidnas identitet har ännu inte kunnat fastställas.

Under måndagskvällen evakuerade Nyköpingshem hyresgästerna i de 17 lägenheterna.

Läs ocksåMisstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken"

– Vi har hittat lite olika lösningar. Några har anhöriga som ställt upp för dem, de äldre får bo tillfälligt på äldreboendet Mariebergsgården och några bor på hotell, säger Nyköpingshems vd Christer Gustavsson.

Enligt det senaste beskedet från polisen dröjer det ytterligare minst ett dygn innan hyresgästerna kan återvända hem.

Annons

– Vi vill ju komma in i huset för att sanera och förbereda en återflytt, men nu dröjer det minst ett dygn till, säger Christer Gustavsson.

Läs ocksåGjutjärnskanoner, brand och vapenverkstad – nu vräks mannenBildmontage. Bilden visar brandskada i takt efter misstänkt explosion, och gjutjärnskanon.

Nyköpingshem vet inte vilka som bodde i lägenheten som sprängdes.

– Vi har ingen information om det. Enligt polisen bodde personerna där i andrahand, och i så fall handlar det om en otillåten andrahandsuthyrning, säger Gustavsson.

Annons

De boende i trappuppgångarna intill har inte behövt evakueras, men däremot kan de drabbas av störningar i tillförseln av värme och vatten.

Läs ocksåHär är kraven du kan ställa på din värd inför renoveringen: ”Ingen rätt till evakueringslägenhet”Stamrenoveringar av kök och badrum brukar upplevas som särskilt påfrestande för hyresgäster.
Läs också Ellinor väcktes av att råtta sprang på täcket – evakuerad hela sommaren utan sin hund Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.