HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stalkade granne – måste flytta

Västerås En Västeråsbo som länge förföljt en granne är nu uppsagd från lägenheten där han bott i nästan 40 år. Enligt hyresvärden Mimer är mannen en stalker.

Till att börja med hade Västeråsbon och kvinnan i lägenheten intill en ytlig och normal grannrelation.

Men efter en tid började mannen, som bott i samma lägenhet sedan tidigt 80-tal, att visa ett osunt intresse för grannen.

Läs ocksåNy strategi: MKB i Malmö ska jaga svartuthyrare

Han sökte upp henne på arbetsplatsen, lurpassade när hon lämnade lägenheten och följde efter henne när hon gick ut på gården.

Efterhand förvärrades stalkerbeteendet. Västeråsaren ryckte i grannens dörr, förde oväsen och försökte tränga sig in kvinnans lägenhet. Vid några tillfällen blottade han sig för henne.

Den förföljda kvinnan har polisanmält stalkern för ofredande och vid flera tillfällen förklarat för honom att hon inte är intresserad av att ha någon som helst kontakt.

Läs ocksåVanligt att värdar som misskött sig förlikar i hyresnämnd

Mimer har som hyresvärd försökt prata med mannen och få honom att förstå att han måste sluta bete sig illa mot sin granne. Men mannen har inte visat något intresse av att ändra sitt beteende.

Nu är hyreskontraktet uppsagt från och med 1 oktober.

”NN har påtagligt försämrat grannens och hennes familjs livskvalitet”, skriver Mimer till hyresnämnden.

Läs ocksåLulebo krävs på miljonbelopp

Inför en eventuell förhandling i hyresnämnden har bostadsföretaget försett sig med bevisning i form av bland annat ett filmklipp, e-postbrev och vittnesuppgifter.

Västeråsaren själv har förnekat att han ska ha förföljt sin granne. Händelserna som Mimer hänvisar till har aldrig inträffat, är han inställning. Men på grund av en sjukdom förlorarar han ibland medvetandet, har mannen uppgett.

Läs också Skuldsatt make fick inte överta vanvårdad lägenhet Ragnar – grannen som bärgar käket

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.