Annons

Stambyten för 400 miljoner i Ånge

Ånge Ånges kommunala bostadsbolag ÅFA gjorde ett plusresultat på flera miljoner 2017. Men stora kostnader väntar under året.

Plus 4,7 miljoner.
Men ÅFA hamnar trots det strax under budget. Och i år måste man ta tag i ett eftersläpande underhåll av bostadsbeståndet, rapporterar Sundsvalls tidning.
– Vi ligger efter med stambyten vilket kan kosta upp emot 400 miljoner innan alla är bytta, men vi ska börja med det nu och först ut blir husen på Hemskogsvägen i Ånge, säger styrelseordförande Stiven Wiklund till tidningen.

Det kan också bli aktuellt att riva hus med sexton lägenheter. Eftersom Migrationsverket inte har något behov av dem längre står de tomma.
– Ånge kommun har ju ett avtal om att man ska riva ett visst antal lägenheter, och där har man tidigare fått dispens för sexton lägenheter som är kvar. Men nu när Migrationsverket börjar säga upp sina avtal så måste frågan upp igen. Detta eftersom vi måste riva eller ändra användningen för de sexton bostäder så att de försvinner från bostadsmarknaden, säger Wiklund.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.