Annons

Stångåstaden försvarar rutinerna

Linköping Zeljko Kranjec, jurist på Hyresgästföreningen, är kritisk mot att Stångåstaden låter städfirman bedöma hur lång tid en flyttstädning ska ta. Stångåstaden försvarar rutinerna.

– Vi kan inte avgöra i förväg hur lång tid det tar att städa. En avflyttningsstädning kan ta allt mellan två och 30 timmar, beroende på hur smutsigt det är.

Det säger Stångåstadens förvaltningschef, Ulf Gustafsson, som betonar att han inte kommenterar det här enskilda fallet, utan bolagets rutiner generellt.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Kan inte den som besiktigar lägenheten göra bedömningen?

Annons

– Nej, det är väldigt svårt.

Han menar att rutinerna är rimliga.

Läs ocksåElias och Romina tog fajten – fick ersättning för den felkonstruerade duschen

– Precis som alltid när vi anlitar olika leverantörer så granskar vi fakturorna i efterhand och begär in underlag om något ser konstigt ut. Det är vår skyldighet gentemot hyresgästerna att se till att de inte blir överdebiterade, säger Ulf Gustafsson. 

Annons

Läs också: Hyresgäst tvingas betala städnota

Läs också Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna Så vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.