Annons

Stångåstaden stoppar nybygge

Linköping Stångåstaden stoppar tills vidare sitt planerade bygge i Ebbepark i Linköping. Det rapporterar Corren. Som orsak anges att kostnaderna skjutit i höjden.
Foto: Jenny Knutsson
Byggnationen i Ebbepark har kommit i gång men Stångåstaden, som ska bygga längre in i området, stoppar tillfälligt sitt projekt. En ny upphandling ska göras.

I fjol tecknade Stångåstaden avtal med Peab om att uppföra 290 lägenheter i Ebbepark i stadsdelen Valla. Men efter att det står klart att kostnaderna beräknas bli 20 procent högre än Peabs ursprungliga kalkyl har kommunala Stångåstadens styrelse beslutat att avbryta samarbetet och i stället genomföra en ny upphandling.

– Styrelsen hade inga signaler om att priset drog i väg. När vi såg priset så kunde vi bara säga nej. Det är en viktig markering, säger bolagets styrelseordförande Jan Österlind (S) till Corren.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist säger till tidningen att detta inte är något unikt fall, utan att byggpriserna generellt har stigit kraftigt under senare år. Han kallar det ett branschproblem.

Byggstart beräknas kunna ske till hösten.

Annons
Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.