HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Startskott för hyresförhandlingar

Göteborg Fastighetsägarna bjuder nu Hyresgästföreningen till förhandlingsbordet med hopp om klara hyror till nyår. Närmare 45 000 hushåll hos privata hyresvärdar i Göteborgsregionen berörs.
Foto: Magnus Åsblad

De senaste åren är det Hyresgästföreningen som tagit initiativ till hyresförhandlingar. Men nu väljer Fastighetsägarnas regionala gren GFR att starta processen, med målet att 2016 års hyror ska vara fastställda senast vid årsskiftet.

– Vår ambition är att vi ska ha ett likartat system för alla hyresgäster där hyresändringsdatum alltid är den 1 januari, säger affärschef Lars Stjernfelt i ett pressmeddelande.

Läs ocksåStor hyresuppgörelse klar i Göteborg – gäller 40 000 hushåll

Pedram Kouchakpour, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i region västra Sverige, ser gärna en överenskommelse före årsskiftet. Men det hänger på vad Fastighetsägarna presenterar när parterna möts om några veckor.

– Det ska bli intressant att se vilken höjning man förväntar sig. Det finns ingen automatik eller naturlag i det. Vi ser inga förändringar i ekonomin sedan förra året och ser fortfarande inga behov av höjningar. Jag hoppas att man är väl förberedd med grundliga, sakliga underlag, säger han

Branschorganisationen Fastighetsägarna GFR förhandlar för en rad privata fastighetsägare i Göteborgsområdet, bland annat Wallenstam och Diligentia.

Läs ocksåHöjda hyror i Stenungsund och på Orust

Totalt berörs ungefär 100 000 västsvenska hyresgäster i närmare 45 000 lägenheter i Göteborg, Ale, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille och Öckerö.

Läs också Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Tvist om höjda hyror i Kungälv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.