Annons

Stefan Nilsson blir ny vd för Karlshamnsbostäder

Karlshamn Siktet är inställt på att Stefan Nilsson ska vara på plats som vd för Karlshamnsbostäder i september. Fram till dess ska han läsa på om bolaget.
Foto: Annika Wallsson
Stefan Nilsson tycker att det varit en ohållbar situation för uthyrarna när det inte varit reglerat hur många förturer som finns.

Stefan Nilsson är för närvarande vd för Göingehem och kommer om det går som tänkt att börja jobba på Karlshamnsbostäder i september. Han är ödmjuk och vill inte komma med några programförklaringar ännu utan prata med folk och känna av läget innan han kavlar upp ärmarna.

Hur känns det med nya jobbet?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är alltid spännande att titta bakom en ny horisont. Framför allt i min ålder när man börjar bli gråhårig – jag fyller 60 i augusti.

Ska du flytta till Karlshamn?

– Jag har redan korn på en hyresrätt, men jag säger inte var, för det är nog konkurrens om den. Det är en privat hyresvärd.

Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

Men han ska på visning nästa vecka i samband med att han träffar Karlshamnsbostäders ledningsgrupp för första gången.

Stefan Nilsson hade egentligen inga planer på att flytta, men så blev han uppringd av en rekryteringsfirma och fick ”positiva vibbar” av Karlshamn. Och på den vägen är det.

Annons

Karlshamn är fint.

Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

– Ja, det säger alla. Jag har till och med intervjuat gubbarna på bänkarna på torget och de var också positiva.

Nu väntar en tid av inläsning av styrelseprotokoll, årsredovisningar och liknande.

Det blir inte mycket semester i år?

– Jag är van att läsa sådant där, så det blir ett par dagar.

Vad ser du fram emot?

– Det roligaste är att träffa nya människor och knyta nya kontakter. Och framför allt att jobba i en riktig stad. Jag har jobbat på Botkyrkabyggen som är en förort och varit i Bjuv och nu Östra Göinge.

Annons

Sammanlagt har han 30 års erfarenhet av allmännyttiga bostadsbolag, men han har även varit jurist hos Hyresgästföreningen i Lund två år.

– Det är min hemstad. Jag jobbade i Stockholm och träffade en nollåtta. Och så pluggade hon teologi i Lund, så då sökte jag jobbet på Hyresgästföreningen.

Karlshamnsbostäder och Hyresgästföreningen har de senaste åren inte haft de bästa relationerna. Allt tog sin början i hyresförhandlingarna inför 2014 som utvecklades till vad som närmast kan liknas vid ett skyttegravskrig. Efter det sade bolaget upp sitt boinflytandeavtal med Hyresgästföreningen.

Det har varit ansträngda relationer med Hyresgästföreningen. Hur ska du hantera det?

– Ja, jag har hört det, men jag vet inte varför. Jag tänker försöka slå nya broar och reparera relationerna.

Läs också Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Carina kämpar mot ensamheten Stadsodlingen skapar gemenskap bland grannarna året om

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.