Annons

Stena vill höja hyran med uppemot 2,5 procent

Nacka Mellan 1,5 och 2,5 procent. Så mycket vill bostadsbolaget Stena höja hyran med för sina 7 500 hyresgäster i Stockholm.

Stena Fastigheter går på Fastighetsägarna Stockholms linje och vill höja hyran mellan 1,5 och 2,5 procent från första januari 2016 som var Fastighetsägarna Stockholms slutbud till Hyresgästföreningen region Stockholm innan förhandlingarna nyligen kraschade.

Bolaget har 7 506 lägenheter ibland annat Nacka, Haninge, Upplands Väsby, Solna, Bredäng, Mörby, Djursholm och vill höja hyran olika mycket i olika områden. Men Elise Berggren, bolagets kommunikationschef, vill inte berätta hur hög hyra de kommer att kräva i olika områden, som till exempel Fisksätra där bolaget har många lägenheter.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Vi har precis inlett uppstartsmöten med de lokala Hyresgästföreningarna i Stockholm för att diskutera nivåer, därför är det för tidigt att kommentera något om hyresnivåer än, skriver hon i ett mejl.

Varför vill ni höja hyran?

Annons

– Vi vill långsiktigt säkerställa en god kvalité och gott underhåll och i det ingår en viss hyresökning varje år. Uteblir detta påverkar det vår långsiktiga planering.

Läs ocksåFå sätter in persienner trots väntad rekordsommarEn trasig persienn i ett fönster.

Hem & Hyra har försökt nå Hyresgästföreningen region Stockholm för en kommentar utan att lyckas.

 

Annons

 

Läs ocksåUnika beslutet: Elektriska handdukstorkar klassas som lyx – värden tvingas backaJan och Siv Christianson anser att flera av de funktioner som Stena Fastigheter vill installera både är otidsenliga och fördyrande för hyresgästerna. ”Om 270 lägenheter bränner på med en handdukstork så är det ju rätt mycket energi som går åt. Och så har du värmegolv och tvättmaskiner”, säger Jan.

 

Fakta: Hyreskrav 2016 Stockholm

Akelius 2 – 2,5 procent
Arbetarebostadsfonden 1,9 procent
Balder 3 procent
Botkyrkabyggen 1,8 procent
Ekerö Bostäder 2 procent
Familjebostäder 2,3 procent
Fastighetsägarna 2,3 procent
Förvaltaren 2,05 procent
Haninge Bostäder 1,5 procent
Huge 2,25 procent
Järfällahus 2,97 procent
Nykvarnsbostäder 1,5 procent
Signalisten 2,40 procent
Sigtunahem 3,5 procent
Sollentunahem 1,9 procent
Stena 1,5 – 2,5 procent
Stockholmshem 2,3 procent
Svenska Bostäder 2,3 procent
Telge Bostäder 2,27 procent
Värmdö Bostäder 1,9 procent
Össebyhus 4 procent

Läs också Fyra av tio i området godkänner inte renovering Slaget om Pennygången gav eko över Sverige – så gick det sen Privatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.