HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stena vill höja hyran med uppemot 2,5 procent

Nacka Mellan 1,5 och 2,5 procent. Så mycket vill bostadsbolaget Stena höja hyran med för sina 7 500 hyresgäster i Stockholm.

Stena Fastigheter går på Fastighetsägarna Stockholms linje och vill höja hyran mellan 1,5 och 2,5 procent från första januari 2016 som var Fastighetsägarna Stockholms slutbud till Hyresgästföreningen region Stockholm innan förhandlingarna nyligen kraschade.

Bolaget har 7 506 lägenheter ibland annat Nacka, Haninge, Upplands Väsby, Solna, Bredäng, Mörby, Djursholm och vill höja hyran olika mycket i olika områden. Men Elise Berggren, bolagets kommunikationschef, vill inte berätta hur hög hyra de kommer att kräva i olika områden, som till exempel Fisksätra där bolaget har många lägenheter.

Läs ocksåFyra av tio i området godkänner inte renovering

– Vi har precis inlett uppstartsmöten med de lokala Hyresgästföreningarna i Stockholm för att diskutera nivåer, därför är det för tidigt att kommentera något om hyresnivåer än, skriver hon i ett mejl.

Varför vill ni höja hyran?

– Vi vill långsiktigt säkerställa en god kvalité och gott underhåll och i det ingår en viss hyresökning varje år. Uteblir detta påverkar det vår långsiktiga planering.

Läs ocksåSlaget om Pennygången gav eko över Sverige – så gick det senDaniel Carlenfors, Linda Danielsson och Marit Tollesson var med i kampen mot Stena Fastigheters renoveringsplaner 2012.

Hem & Hyra har försökt nå Hyresgästföreningen region Stockholm för en kommentar utan att lyckas.

 

 

Läs ocksåPrivatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i GöteborgStena Fastigheter, Wallenstam och Ernst Rosén hör till de Göteborgsvärdar som vill höja hyrorna med 9,73 procent från årsskiftet. Cirka 33 000 lägenheter omfattas av förhandlingen.

 

Fakta: Hyreskrav 2016 Stockholm

Akelius 2 – 2,5 procent
Arbetarebostadsfonden 1,9 procent
Balder 3 procent
Botkyrkabyggen 1,8 procent
Ekerö Bostäder 2 procent
Familjebostäder 2,3 procent
Fastighetsägarna 2,3 procent
Förvaltaren 2,05 procent
Haninge Bostäder 1,5 procent
Huge 2,25 procent
Järfällahus 2,97 procent
Nykvarnsbostäder 1,5 procent
Signalisten 2,40 procent
Sigtunahem 3,5 procent
Sollentunahem 1,9 procent
Stena 1,5 – 2,5 procent
Stockholmshem 2,3 procent
Svenska Bostäder 2,3 procent
Telge Bostäder 2,27 procent
Värmdö Bostäder 1,9 procent
Össebyhus 4 procent

Läs också ”Elpriserna går antagligen ner – hyrorna kommer aldrig att sänkas” Nya hyror klara hos Göteborgs privatvärdar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.