Annons

Stökig son riskerade pappans hyreskontrakt

Malmö I nio år har den stökiga sonen stört grannarna i Malmö med högljudda bråk och fester. Trots flera varningar har problemen fortsatt och hyresvärden ville därför slänga ut den ensamstående pappan. Men nu får pappan en sista chans, efter en förlikning i hyresnämnden.
Foto: Emma Larsson/TT, Pixabay, Angelica Söderberg,

Så fort pappan och hans son flyttat in i lägenheten på Kirseberg i Malmö för nio år sedan började problemen med högljudda bråk, fester och skrik från lägenheten under sena kvällar och nätter, både på vardagar och helger. Det framkom snart att det var sonen som orsakat störningarna och situationen blev bättre. Men lugnet varade inte länge, enligt hyresvärden. Snart ökade springet i huset och flera källarinbrott och cykelstölder drabbade grannarna. Det visade sig att sonen lämnat ut portkoden till vänner och bekanta. Vid ett av källarinbrotten för två år sedan kunde pappan dessutom identifiera tjuvarna som bekanta till sonen. Situationen blev ohållbar och hyresvärden sade upp pappan. Han fick tre månader på sig att flytta. Men när det var dags för förhandling i hyresnämnden kunde parterna förlikas och pappan får nu en sista chans till bättring. Till och med april nästa år kan han dock sägas upp med en månads varsel, om störningarna fortsätter.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Sonen störde grannar - familj tvingas flytta Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.