HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stopp för Huges krav på högre höjning i attraktiva lägen

Huddinge Huge ville höja hyran mer i attraktiva lägen inför årets hyresförhandlingar. Men kravet på höjning med 2-4 procent slutade med en höjning på 1,1 procent för alla hyresgäster.

I genomsnitt ville Huge höja hyran med 2,58 procent från och med första januari. Men bolaget ville att höjningarna skulle fördelas så att läget spelade större roll och att hyresgäster i attraktiva områden som Trångsund skulle få en höjning med 4 procent medan de som bor i mindre attraktiva områden som Flemingsberg och Vårby skulle få en höjning på 2 procent.

Men enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen region Stockholm är parterna överens om att höja hyran med 1,1 procent från och med 1 mars för samtliga Huges hyresgäster. på årsbasis blir det en höjning med 0,9 procent.

Läs ocksåKarin har bott nästan 70 år i lägenheten – ”jag vill inte flytta om jag inte måste”

Per Björklind, förhandlingschef på Hyresgästöreningen region Stockholm, är ganska nöjd med uppgörelsen. Huges krav på att läget ska spela större roll för hyran kommenterar han så här:

– Vi har börjat föra samtal med bolaget om en översyn av deras hyressättningssystem, säger Per Björklind.

Anders Daniels, affärsområdeschef på Huge, är nöjd över att de segdragna förhandlingarna är klara men hade önskat sig mer i höjning.

Läs också”Det ger en signal om att ingen bryr sig”Gränsen. På ena sidan kommunala Huge, på andra privata D. Carnegie. Per Fagerberg och Joseph Salameh ser stora skillnader mellan dem.

– Vi har stora underhållsbehov som vi måste ta itu med. Sedan hade vi gärna sett att läget hade spelat större roll på hyran men vi fortsätter samtalen om ett nytt hyressättningssystem, säger han.

Fakta: Hyreshöjningar Stockholm 2015

Arbetarebostadsfonden 0 %
Armada 1,08 % (från 1 feb)
Balder 0,83 %
Botkyrkabyggen 1,8 %
Familjebostäder 1,15% (från 1 juni)
Fastighetsägarna Stockholm 1,2%
Förvaltaren 0,9 %
Haninge Bostäder 0,97%
Huge 1,1 % (från 1 mars)
Järfällahus 1,3% (från 1 juli)
Lidingöhem 1,18 % (från 1 februari)
Micasa 1,1 % (från 1 juni)
Nykvarnsbostäder 1,15 (från 1 maj)
Nynäshamnsbostäder 1,15 % (från 1 april)
Sigtunahem 0,9 %
Signalisten 0,8 (från 1 juli)
Sollentunahem 1,2% (från 1 april)
Stena, Nacka 1,2% (från 1 maj)
Stadsholmen 1,14% (från 1 juni)
Stockholmshem 1,13% (från 1 juni)
Svenska Bostäder 1,12 % (från 1 juni)
Telge Hovsjö 2,1% (från 1 juni)
Tyresö Bostäder 0,95 %
Upplands-Brohus 1,3 % (från 1 mars)
Värmdö bostäder 0,97 %
Väsbyhem 1,05 % (från 1 mars)
Telge Bostäder 1,1 %
Össebyhus 0,9 %

Läs också Huge: Alla lägenheter ska ha godkänd ventilation 2018 Brister i ventilation hos stora bostadsbolag Bluffprotokoll – så godkändes bristfällig ventilation

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.