HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Storbygge i Varberg drar igång

Varberg I december togs första spadtaget till det som ska bli drygt 220 nya hyresrätter i Sörse i Varberg. Redan våren 2019 ska de första lägenheterna stå klara.
Fasadskylt med Varbergs Bostads logotyp
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Allt som allt är det elva hus på mellan fyra och sex våningar som ska byggas på den före detta p-platsen i västra Sörse i Varberg. Nybygget – som är ett av Varbergs Bostads största på många år – ska resultera i 224 lägenheter, fördelade på både ettor, tvåor, treor och fyror.

Catharina Jonsson, fastighetsutvecklingschef på Varbergs Bostad, tror inte att det kommer bli något problem att få lägenheterna uthyrda.
– Spontant känns det som att många hör av sig och är intresserade. Vi hoppas kunna få till en blandning av olika hyresgäster, det brukar bli bäst, säger hon.

Annons
Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

Nyproduktion brukar bli dyrt, men i dagsläget vill inte Catharina Jonsson svara på vad hyrorna kan hamna på.
– Tyvärr kan jag inte svar på det just nu, eftersom projektet är nystartat.

De första hyresrätterna ska stå inflyttningsklara våren 2019, och kommer att förmedlas via Varbergs Bostads egen bostadskö. Ungefär ett år innan inflyttning kommer det bli möjligt att anmäla intresse till lägenheterna. Nybygget ska vara helt färdigt 2021.

Annons
Läs också Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.