Annons

Storbygge i Varberg drar igång

Varberg I december togs första spadtaget till det som ska bli drygt 220 nya hyresrätter i Sörse i Varberg. Redan våren 2019 ska de första lägenheterna stå klara.
Fasadskylt med Varbergs Bostads logotyp
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Allt som allt är det elva hus på mellan fyra och sex våningar som ska byggas på den före detta p-platsen i västra Sörse i Varberg. Nybygget – som är ett av Varbergs Bostads största på många år – ska resultera i 224 lägenheter, fördelade på både ettor, tvåor, treor och fyror.

Catharina Jonsson, fastighetsutvecklingschef på Varbergs Bostad, tror inte att det kommer bli något problem att få lägenheterna uthyrda.
– Spontant känns det som att många hör av sig och är intresserade. Vi hoppas kunna få till en blandning av olika hyresgäster, det brukar bli bäst, säger hon.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nyproduktion brukar bli dyrt, men i dagsläget vill inte Catharina Jonsson svara på vad hyrorna kan hamna på.
– Tyvärr kan jag inte svar på det just nu, eftersom projektet är nystartat.

De första hyresrätterna ska stå inflyttningsklara våren 2019, och kommer att förmedlas via Varbergs Bostads egen bostadskö. Ungefär ett år innan inflyttning kommer det bli möjligt att anmäla intresse till lägenheterna. Nybygget ska vara helt färdigt 2021.

Annons
Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.