HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Störda av husbygge får 25 procent i kompensation

Södermalm Frysta hyror i två år och 25 procents nedsättning av hyran. Det får de boende vid Hornstull som stördes av bygget av gallerian.

I två års tid har bygget av nya gallerian pågått. Hyresgästerna i huset har fått stå ut med buller och damm under tiden. Som kompensation har de nu fått 25 procents nedsättning av hyran. Dessutom har hyrorna frusits under byggtiden.

– Det man vinner är höjningarna i cirka två år, cirka 400 kronor om man har en hyra på 7 000 kronor i månaden. Tillsammans med kompensationen gör det mer än 2 000 kronor i månaden, säger Lambrini Theodossiou, förhandlare på Hyresgästföreningen, och fortsätter.

Annons
Läs ocksåMamma till hotfull son kan förlora sitt hyreskontrakt – han skrämmer grannarnaKlipp från hotfulla sms och hyresnämnden i Malmö.

– Det tycker jag är en bra uppgörelse. Det här handlar inte om något ingrepp i lägenheten utan att man störts av buller utifrån.

Som jämförelse nämner hon de ersättningar som betalades ut i samband med sprängningarna inför Citybanan som uppgick till mellan 5 och 17 procent.

Annons
Läs också Miljonvitet mot gymmet i Ewas hus upphävs Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta Gjutjärnskanoner, brand och vapenverkstad – nu vräks mannen Gymbullret ett gissel för Ewa och hennes grannar – ”Helvetiskt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.