HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Störde grannar och samlade skrot – nu rivs hyreskontraktet

Malmö Cyklar, maskiner och bråte i lägenheten. Och grannar som både störs och är rädda. Hyresgästen i Malmö tvingas nu lämna sin lägenhet. Det har hyresnämnden slagit fast.
Foto: Emma Larsson/TT, Pixabay, Angelica Söderberg,

Hyresgästen har slarvat med hyresinbetalningarna. Grannarna har dessutom varit rädda för honom och när hyresvärden gjorde hembesök hittade de både cyklar och maskiner i lägenheten. Hyresvärden fick nog och vände sig till hyresnämnden som går på värdens linje. Kontraktet ska rivas och hyresgästen tvingas att flytta omedelbart.

När hyresvärdens personal vittnade i hyresnämnden berättade de att hyresgästens lägenhet periodvis var grovt vanvårdad. Lägenheten fungerade snarare som en verkstad – med skärp, cyklar och maskiner – än som ett hem. Grannarna har klagat åtskilliga gånger hos värden på grund av bråk och oljud men vågade, enligt hyresvärden, inte ställa upp och vittna. Hyresgästen, å sin sida, försvarade sig med att han tappat bort ett par nycklar och att han därmed fått objudna gäster när han inte själv varit hemma. Men det räcker inte som förklaring. Nämnden menar att hyresgästen ”åsidosatt sina skyldigheter” så pass mycket att han inte kan bo kvar.

Annons
Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"
Annons
Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Fick inte vräka 59-årig kvinna – köpte ut henne för 700 000: "Kan bli olustigt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.