Annons

Största renoveringen hittills

Motala Hyresvärden Radiomasten i Motala har genomfört sitt mest omfattande renoveringsprojekt hittills. Ett 1930-talshus i centrum har fått en rejäl ansiktslyftning.

Det är huset i korsningen Poppelgatan-Bispmotalagatan som har renoverats under drygt ett års tid. Redan hösten 2015 påbörjades de utvändiga arbetena och huset har successivt fått nytt tak, ny fasad, nya fönster och balkonger.

Men även åtgärder som inte syns lika tydligt har genomförts, med nya avloppsstammar, vatten- och elledningar och ny ventilation. Lägenheterna har moderniserats, med nya kök och badrum.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det var 1937 års standard tidigare kan man säga, med låga bänkar i köken, berättar Madeleine Vendel från Radiomasten.

Hem & Hyra får en visning i den enda av de 14 lägenheterna som ännu är outhyrd. En fyra på 117 kvadratmeter med utsikt över kyrkan, Stadsparken och Vättern.

Kök, pigkammare och serveringsgång har slagits ihop till ett stort kök.

Annons
Läs ocksåFramgång för hyresgäster i renoveringsstrid – möjligt välja bort åtgärder som höjer hyran

– Det är jättesynd på ett sätt, men det går inte att bevara det gamla heller, för det är ingen som efterfrågar det i dag. Nuförtiden vill vi ha plats att duka upp långbord och umgås i köket, säger Madeleine Vendel.

Men Radiomasten vill ändå försöka bevara en del av 1930-talsatmosfären. Därför har fiskbensparketten fått vara kvar och det har till och med lagts ny sådan i vissa rum. Även de gamla innerdörrarna har bevarats.

Hyrorna ligger på nybyggnadsnivå. Just den här lägenheten kostar drygt 12 700 kronor i månaden. Två mindre lägenheter har slagits ihop till en stor.

Läs ocksåRikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdelEn delad bild där en del föreställer Rikshems logotyp, en del en betalningsavi med summan 102577 kronor, en del en hand som håller en tänd cigarett.

– Då blir hyran därefter, säger Madeleine Vendel.

Annons

Hyresgästerna har varit evakuerade i ungefär ett halvår. Några har valt att bo kvar i sina evakueringslägenheter, medan andra flyttat tillbaka till det nyrenoverade huset.

– Vi har ombesörjt flytten och ordnat med nya bostäder för dem som vill det, säger Madeleine Vendel.

Läs också Renoveringskaos och sparkad vd - nu växer ilskan mot det kommunala bolaget: "Vi får inga svar" Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.