HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Stort intresse för Strömparken i kommunfullmäktige

Norrköping Kommunfullmäktige antog på måndagskvällen detaljplanen som gör det möjligt att bygga hyreshus vid Strömparken i Norrköping.

Flera lokala medier rapporterar att ovanligt många åhörare var på plats vid kommunfullmäktigesammanträdet. Enligt Folkbladet var publiken så stor att det inte fanns sittplats åt alla.

Tidningen rapporterar vidare att debatten blev rekordlång, 2,5 timme, och att 31 av fullmäktiges 85 ledamöter var uppe i talarstolen. Till sist klubbades detaljplanen igenom med 57 röster för och 26 emot. Två ledamöter lade ner sina röster.

Annons
Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Beslutet innebär inte klartecken för att börja bygga, däremot att den aktuella tomten numera är ämnad för bostadsbebyggelse.

Läs mer om planerna på ett hyreshus vid Strömparken här!

Annons
Läs också Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu” Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna? Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.