HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Storviksvärd stämmer staten

Sandviken ​Den kvinnliga företagaren som ägt hyreshus i bland annat Storvik är dömd för ekonomisk brottslighet men stämmer svenska staten på 56 miljoner kronor för att den behandlat henne illa.

​Googleträffarna är många när man söker information om företagaren och hennes verksamhet, bland annat tillsammans med sin före detta man som de svenska myndigheterna inte kunnat nå och därför inte kunnat konfrontera med misstankar om ekonomisk brottslighet.

Kvinnan har via ett av sina företag ägt fastigheter i Storvik. Det företaget har nu gått i konkurs. Hon ägde också en hyresfastighet i Krylbo som kronofogden sålde på grund av obetalda skulder.

Läs ocksåToppchefer på Balder åtalas för grova insiderbrott

I dag äger hon via företaget Lytkina, ironiskt nog, bland annat tingshuset i Strömsund där polisen är en av hennes hyresgäster.

Kvinnan och hennes före detta man har gjort sig kända för att stämma hyresgäster som flyttar och kräva dem på pengar för städning och påstådd skadegörelse. Hem & Hyra har tidigare skrivit om detta men inte lyckats få några hyresgäster att ställa upp och berätta med sina namn då de varit rädda för att komma i bråk och riskera stämning från hyresvärden.

Den stämning på 56 miljoner kronor som kvinnan lämnat in mot svenska staten är den tredje i samma ärende, att få ersättning för att staten behandlat henne illa och inte skyddat hennes investeringar i Sverige och hennes hemland.

Läs ocksåHyresgäster i Strömstad oroar sig för brottsmisstänkta ägare

Utrikesdepartementet, som mottagit stämningen, har lämnat den vidare till justitiekanslern, JK. JK har även denna gång avslagit kvinnans begäran om skadestånd.

Läs också Ytterligare en häktad i Lulebohärvan Rättegången mot Kindberg uppskjuten Östersundshems ex-vd åtalas för grov ekonomisk brottslighet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.