HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ytterligare en häktad i Lulebohärvan

Luleå Ytterligare en man är häktad i Lulebohärvan som uppdagades för ett par veckor sedan. Mannen var tidigare entreprenör, men sedan en tid tillbaka anställd hos det kommunalägda bostadsbolaget.
Foto: Ulrika Vallgårda
Ännu en man har häktats misstänkts för att ha svindlat pengar från Lulebo.

I torsdags efter häktades den tidigare höga chefen hos Lulebo, misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, då han tros ha svindlat bostadsbolaget på minst sexsiffriga belopp.

De ekonomiska oegentligheterna uppdagades efter att Lulebo fick en ny vd, Erik Öhrling, i början av året. När han tillträdde införde han rutinen att alla fakturor ska attesteras av minst två personer, något som tidigare inte var fallet. I samband med det upptäckte han ett stort antal misstänkta luftfaktorer från de två senaste åren.

Läs ocksåLulebo svindlat på minst sexsiffriga belopp – chef misstänkt

Den andre mannen i målet, en tidigare entreprenör, släpptes efter häktningsförhandlingen i Luleå tingsrätt, men var fortsatt misstänkt. Åklagaren överklagade då beslutet till Hovrätten för övre Norrland. Efter det har nu även entreprenören häktats misstänkt för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman.

Den 42-årige entreprenören har sedan en kort tid tillbaka varit anställd hos Lulebo, berättar Patrik Ström, kommissarie och chef för bedrägerigruppen vid utredningssektionen hos polisen i Norrbotten.

– Men det är under sin tid som entreprenör åt Lulebo som han misstänks ha skickat felaktiga fakturor till bostadsbolaget.

Läs ocksåYtterligare en häktad i Lulebohärvan

Har han samarbetat med den tidigare chefen?

– De är häktade för att vi tror att de har haft ett samröre, ja.

Båda männen har förnekat brott.

Läs ocksåEfter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan

Lulebos vd Erik Öhrling vill inte kommentera häktningarna, utan skriver i ett e-postmeddelande: ”I allt som har med denna utredning att göra har vi blivit uppmanade av Polis och Åklagaren att ej kommentera någonting i dagsläget, då det av utredningstekniska orsaker kan försvåra bevisläget.”

Läs också 43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå Kvinna satt häktad – kompisen fortsatte festa i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.