HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Strandad förhandling i Falkenberg

Falkenberg Parterna kommer inte överens i årets hyresförhandling. Fabo har strandat förhandlingen.

− Det känns tråkigt att vi inte är överens men samtidigt är det bra att det finns möjlighet till medling, säger Fabos fastighetschef Victoria Bengtsson.

Det kommunala bostadsbolaget i Falkenberg yrkade på 3,11 procent men Hyresgästföreningen gick inte med på mer än 1,98 procent. Enligt Victoria Bengtsson vill Fabo ha 2,5 procent i höjning på grund av ökade borgensavgifter och vattentaxor.

Läs ocksåEvy, 91 orkade inte flytta två gånger − straffas med dubbla hyror

− Bara de två enskilda posterna motsvarar 1,85 procent på hyreshöjningen. Eftersom vi inte kunde komma överens strandade vi förhandlingen, säger hon.

Annons

Det innebär att Hyresmarknadskommittén, som består av representanter från Hyresgästföreningen och branchorganisationen, kommer att medla mellan parterna. Misslyckas medlingen beslutar Hyresmarknadskommittén om höjningen för 2013.

Enligt Hyresgästföreningens förhandlare Jim Johansson är Fabos bud på 2,5 procent orimligt.

Läs ocksåHyresgästers slarv orsakar skador för miljoner i Halland

− Vi tycker att FaBos bud på 2,5 procent är orimligt högt med tanke på att den allmänna kostnadsutvecklingen ligger på 0,8 procent. Vårt mål är att hyrorna inte ska stiga mer än andra priser i samhället. Vi har trots detta varit lyhörda för FaBos behov av högre höjningar och vårt bud till FaBo är 1,98 procent, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Sist Fabo var med om en strandning var på 80-talet. Fabo har 2 400 lägenheter.

Läs också Airbnb ökar men hyresvärdar säger nej Förlustaffär bygga på landsbygden i Falkenberg Här anmäls flest fel till hyresvärdarna i Halland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.