Annons

Strandat i Karlskrona

Karlskrona Hyresförhandlingarna mellan Fastighetsägarna Syd i Karlskrona och Hyresgästföreningen har strandat, uppger lokal media i dag.

Det var i går, torsdag, som Fastighetsägarna Syd valde att lämna förhandlingarna om nästa års hyra för omkring 4 700 lägenheter i Karlskrona.

– Vår ambition har hela tiden varit att komma överens. Vi påkallade årets hyresförhandlingar tidigt i år för att kunna göra upp i rimlig tid på realistiska nivåer som ligger i paritet med den ekonomiska utvecklingen. Vårt slutbud till Hyresgästföreningen motsvarade i snitt 42 kr i månaden. Med Hyresgästföreningen motbud på 0,5 procent kan inte våra medlemmar bibehålla nuvarande standard, service och underhåll. Därför valde vi att stranda, säger Susanne Rikardsson, vd, Fastighetsägarna Syd, i ett pressmdeddelande.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästföreningens ordförande Daniel Kornelius säger till Blekinge läns tidning, BLT, att meningskiljaktigheterna handlar om mer än bara hyresökningen.

Annons

– Det finns paragrafer i avtalen som skulle innebära skada för Hyresgästföreningen. Jag vill inte gå in i detaljer för vi är inne i ett känsligt läge nu, säger Daniel Kornelius till BLT.

Fastighetsägarna Syd förklarar i sitt pressmeddelande att information kommer att gå ut till berörda hyresgäster under de närmaste dagarna. Under december kommer hyresgästerna att få besked om hur förhandlingarna kommer att gå till istället, antingen en direkt förhandling med hyresgästerna eller så får hyresnämnden besluta om hyrorna.

Annons
Läs ocksåSkiljemannens beslut: Tusentals helsingborgare får hyreshöjning med 5,3 procent
Läs också De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Här söker 7 000 bostad - nu blir butiker nya hem De stegar ihop för ökad grannglädje Klotterchock i Karlskrona – motsatt trend i Växjö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.