HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Strandat i Uppsala

Uppsala Hyresgästerna i 215 lägenheter i centrala Uppsala har fått brev från hyresnämnden. Fastighetsägarna har strandat hyresförhandlingarna.

Fastighetsägarna har alltså strandat förhandlingarna om de nya hyrorna med Hyresgästföreningen och vänt sig till hyresnämnden för att få ett yttrande.

De 215 lägenheterna finns i fyra fastigheter, bland annat i Kvarnengallerian, och Hyresgästföreningen har skrivit till sina medlemmar och erbjudit dem hjälp inför att ärendet kommer upp i hyresnämnden.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

– Vi anser, till skillnad mot Fastighetsägarna, att lägenheterna redan har de rätta hyrorna med hänsyn till bruksvärdesnivån, säger Mårten Gulin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i Gävle.

Hem & Hyra har inte kunnat nå företrädare för Fastighetsägarna för en kommentar. När ärendet kommer upp i hyresnämnden är ännu inte klart.

Annons
Läs också Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.