Annons

Strandat i Uppsala

Uppsala Hyresgästerna i 215 lägenheter i centrala Uppsala har fått brev från hyresnämnden. Fastighetsägarna har strandat hyresförhandlingarna.

Fastighetsägarna har alltså strandat förhandlingarna om de nya hyrorna med Hyresgästföreningen och vänt sig till hyresnämnden för att få ett yttrande.

De 215 lägenheterna finns i fyra fastigheter, bland annat i Kvarnengallerian, och Hyresgästföreningen har skrivit till sina medlemmar och erbjudit dem hjälp inför att ärendet kommer upp i hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi anser, till skillnad mot Fastighetsägarna, att lägenheterna redan har de rätta hyrorna med hänsyn till bruksvärdesnivån, säger Mårten Gulin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i Gävle.

Hem & Hyra har inte kunnat nå företrädare för Fastighetsägarna för en kommentar. När ärendet kommer upp i hyresnämnden är ännu inte klart.

Annons
Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.