Annons

Strandat i Uppsala

Uppsala Hyresgästerna i 215 lägenheter i centrala Uppsala har fått brev från hyresnämnden. Fastighetsägarna har strandat hyresförhandlingarna.

Fastighetsägarna har alltså strandat förhandlingarna om de nya hyrorna med Hyresgästföreningen och vänt sig till hyresnämnden för att få ett yttrande.

De 215 lägenheterna finns i fyra fastigheter, bland annat i Kvarnengallerian, och Hyresgästföreningen har skrivit till sina medlemmar och erbjudit dem hjälp inför att ärendet kommer upp i hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi anser, till skillnad mot Fastighetsägarna, att lägenheterna redan har de rätta hyrorna med hänsyn till bruksvärdesnivån, säger Mårten Gulin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i Gävle.

Hem & Hyra har inte kunnat nå företrädare för Fastighetsägarna för en kommentar. När ärendet kommer upp i hyresnämnden är ännu inte klart.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.