Annons

Strandat i Uppsala

Uppsala Hyresgästerna i 215 lägenheter i centrala Uppsala har fått brev från hyresnämnden. Fastighetsägarna har strandat hyresförhandlingarna.

Fastighetsägarna har alltså strandat förhandlingarna om de nya hyrorna med Hyresgästföreningen och vänt sig till hyresnämnden för att få ett yttrande.

De 215 lägenheterna finns i fyra fastigheter, bland annat i Kvarnengallerian, och Hyresgästföreningen har skrivit till sina medlemmar och erbjudit dem hjälp inför att ärendet kommer upp i hyresnämnden.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi anser, till skillnad mot Fastighetsägarna, att lägenheterna redan har de rätta hyrorna med hänsyn till bruksvärdesnivån, säger Mårten Gulin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i Gävle.

Hem & Hyra har inte kunnat nå företrädare för Fastighetsägarna för en kommentar. När ärendet kommer upp i hyresnämnden är ännu inte klart.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.