Annons

Strejk på Vätterhem avblåst

Jönköping Vätterhem var ett av av de bostadsbolagen som hotades av strejk när förhandlingarna med Fastighetsanställdas förbund strandade. Nu har parterna kommit överens och Vätterhems verksamhet kan fortgå som vanligt.

Förhandlingarna mellan Fastighetsanställdas Förbund och arbetsgivarorganisaitonen Pacta om ett nytt kollektivavtal strandade i slutet av maj. Anledningen var främst att Pacta vägrade räkna upp de lägsta lönerna med samma nivåer som i andra avtal inom fastighetsbranschen, enligt ett pressmeddelande.

Fackförbundet varslade med strejk från den första juni. De berörda bostadsbolagen var Vätterhem, Växjöbostäder, Bostäder Borås, MKB fastigheter i Malmö, Kristianstadsbyggen Karlstad Bostad och Telgebostäder.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men förra veckan återupptog parterna förhandlingarna. Förra onsdagen nåddes slutligen en överenskommelse om ett nytt kollektivavtal. Därmed avblåstes strejken. Vätterhems verksamhet har därför kunna fortskrida som vanligt efter överenskommelsen.

Annons
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.