HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Strömstad bygger mest och vill bygga ännu mer

Västra Götaland Strömstad är hett. I alla fall när det gäller bostadsbyggande. ”Vi bygger mest i hela landet om man ser till kommunens storlek”.

mallbydalenwebb-kopia

Göran Wallo menar att Strömstadsbostäder lyckats med att bygga billigt.

Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

– Vi har hittat en modell med både ekonomi och kvalitet, säger han. Med en kombination av Sabo:s kombo-hus och det vi kallar Strömstadsmodellen har vi satt press på byggpriserna.

Hemligheten med Strömstadsmodellen för klarar Göran Wallo med att man istället för att ta in konsulter för att ställa samman kravlistor på 100-talos sidor inför bygge, så har man gjort en beställning på sammanlagt fyra sidor.

Annons

– Resten regleras i plan- och bygglagen. Den behöver man inte upprepa gång på gång. Genom detta har vi lyckats få ner priserna.

Läs ocksåSå snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”

Men låter inte detta enkelt och som en självklarhet?

– Det enkla är det svåra, säger Göran Wallo.

Strömstad kan inte bara skryta över att de bygger mest i landet.

Annons
Läs också"Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klorMontage

– Det vi är mest nöjd med är att vi har ett av landets mest nöjda hyresgäster. I kundundersökningen som vi gjorde i november 2016 så fick vi 61 procents svarsfrekvens och ett SCB NKI (Nöjd kund-indes) på 77 på en 100gradig skala. Det högsta värdet hittills är 79. I Hem & Hyras egen kundundersökning för Västra Götaland så skulle vi ha hamnat på andra plats efter ett litet privat familjeföretag i Örgryte som etta om vi la in vårat eget resultat. Det är vi väldigt stolta över, säger Göran Wallo.

 

Läs också Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.