Annons

Strömstad bygger mest och vill bygga ännu mer

Västra Götaland Strömstad är hett. I alla fall när det gäller bostadsbyggande. ”Vi bygger mest i hela landet om man ser till kommunens storlek”.

mallbydalenwebb-kopia

Göran Wallo menar att Strömstadsbostäder lyckats med att bygga billigt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har hittat en modell med både ekonomi och kvalitet, säger han. Med en kombination av Sabo:s kombo-hus och det vi kallar Strömstadsmodellen har vi satt press på byggpriserna.

Hemligheten med Strömstadsmodellen för klarar Göran Wallo med att man istället för att ta in konsulter för att ställa samman kravlistor på 100-talos sidor inför bygge, så har man gjort en beställning på sammanlagt fyra sidor.

Annons

– Resten regleras i plan- och bygglagen. Den behöver man inte upprepa gång på gång. Genom detta har vi lyckats få ner priserna.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

Men låter inte detta enkelt och som en självklarhet?

– Det enkla är det svåra, säger Göran Wallo.

Strömstad kan inte bara skryta över att de bygger mest i landet.

Annons
Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.

– Det vi är mest nöjd med är att vi har ett av landets mest nöjda hyresgäster. I kundundersökningen som vi gjorde i november 2016 så fick vi 61 procents svarsfrekvens och ett SCB NKI (Nöjd kund-indes) på 77 på en 100gradig skala. Det högsta värdet hittills är 79. I Hem & Hyras egen kundundersökning för Västra Götaland så skulle vi ha hamnat på andra plats efter ett litet privat familjeföretag i Örgryte som etta om vi la in vårat eget resultat. Det är vi väldigt stolta över, säger Göran Wallo.

 

Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.