Annons

Styrelsemedlem vägrar sparkas

Lycksele ​Peter Hennig som för några veckor sedan valdes in i styrelsen för Hyresgästföreningen i Västerås har tappat i förtroende. Regionordförande Börje Larsson ser det som omöjligt att låta honom sitta kvar eftersom Hennig är engagerad i ett fastighetsbolag i Lycksele vars hyresgäster mist både el och vatten på grund av bolagets obetalda skulder. Men Peter Hennig vägrar avgå.

​Peter Hennig har vid flera tillfällen uttalat sig i fastighetsbolaget Agro Marks namn till bland andra Hem & Hyra men han har själv hela tiden hävdat att han kan skilja på vad som är hans arbetsliv och vad som är hans privatliv.

Annons
Det är som privatperson han är ersättare i Västeråsföreningen menar han.
– Jag ser ingen anledning till att jag ska avgå. Jag kan skilja på mina olika roller, sa Peter Hennig senast förra veckan apropå sin roll i fastighetsbolaget och att vara förtroendevald i Hyresgästföreningen.
Börje Larsson, regionordförande i Aros-Gävle, säger att man aldrig kunnat drömma om att något sådant kunnat ske som att en representant för en hyresvärd som inte sköter sina åtaganden väljs till styrelseuppdrag inom Hyresgästföreningen:
– Det är klart att vi tog emot dem som ville ställa upp och arbeta i föreningen med öppna armar när vi valde ny styrelse för Västeråsföreningen. Och Peter Hennig var en av dem, säger Börje Larsson.
Han har tillsammans med den nye ordföranden Tomas Östlund försökt övertala Peter Hennig att avgå från sin ersättarplats i styrelsen.
– Tyvärr lyckades vi inte med detta så nu får ansträngningarna fortsätta.
Lycksele kommun har skickat en ansökan om begäran om tvångsförvaltning av fastigheterna i Kristineberg.
– Om hyresnämnden bifaller ansökan är det ytterligare ett argument för att han inte kan sitta kvar i styrelsen, säger Börje Larsson.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Pojkvännen sålde knark från lägenhet – nu riskerar kvinnan vräkas Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Hur mycket lukt ska du tåla? Juristen reder ut Mikroskopisk chans att få upprättelse efter anmälan om diskriminering

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.