Annons

”Svampigt” golv måste åtgärdas

Jönköping Hyresnämnden beslutar om åtgärdsföreläggande mot hyresvärden Roger Ivarsson i Jönköping. Om han inte åtgärdar en vattenskada senast 31 januari väntar böter på 10 000 kronor.

Hyresnämnden höll sitt första möte i ärendet i september. Då besiktigades lägenheten och parterna enades om att golvet i köket var fuktskadat och behövde åtgärdas.

Vid tillfället konstaterade nämnden att plastmattan hade fuktfläckar och därtill hade släppt från golvet och i kanterna. Nämnden skriver i sitt beslut att golvet kändes ”svampigt”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vid mötet lovade Roger Ivarsson att golvet skulle vara åtgärdat på ett fackmannamässigt sätt senast sista oktober och hyresnämnden vilandeförklarade ärendet, vilket hyresgästen tyckte var okej.

Men inget hände. Åtgärderna lös med sin frånvaro och hyresgästen vände sig åter till nämnden med hjälp av Hyresgästföreningen, för att få beslut om ett åtgärdsföreläggande förenat med böter.

Annons

När hyresnämnden tog upp ärendet för prövning på nytt i måndags kom inte Roger Ivarsson, inte heller har han yttrat sig i ärendet.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

Hyresnämnden konstaterar att Ivarsson inte åtgärdat golvet inom den tid parterna kommit överens. Därtill är golvets skick så pass bristfälligt att det orsakar hyresgästen hinder och men i användandet av lägenheten.

Hyresnämnden beslutar om åtgärdsföreläggande för Roger Ivarsson. Senast 31 januari nästa år ska vattenskadan var åtgärdad på ett fackmannamässigt sätt, annars väntar böter på 10 000 kronor.

Annons

Vi har sökt Roger Ivarsson som inte svarar på telefon.

Läs ocksåHögsta höjningen på decennier - hyresgästen Mia: "Jag blir chockad"Mia Rosell, hyresgäst hos Vätterhem, konstaterar att många av hennes grannar redan kämpar med att få ekonomin att gå ihop.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Fakta: Åtgärdsföreläggande

Ett åtgärdsföreläggande får meddelas om lägenheten skadas under hyrestiden och omhyresgästen på grund av skadan orsakas hinder och men i användandet av lägenheten.
Hyresgästen får dock inte själv ha orsakat skadan och bristen i lägenheten får inte varaobetydlig för hyresgästen.
Källa: Hyresnämnden i Jönköping

Läs också "Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylar Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.